0

Jeg er straks ferdig med ingeniørutdanning og skal da begynne i jobb. her kommer mitt behov for bil. jeg har etterhvert sett mer og mer på volvo s60 s

spurt 2012-02-16 23:20:25 +0100

Hei Benny!

Jeg er straks ferdig med ingeniørutdanning og skal da begynne i jobb. Her kommer mitt behov for bil. Jeg har etterhvert sett mer og mer på Volvo S60 som har vært til salgs på internett. Dette er en bil jeg gjerne kunne sett for meg som neste bil.

Når det gjelder mitt behov for bil så bruker jeg en del tid på fiske og friluftsliv om sommeren. Kjøringen kan derfor foregå på en del grusvei. Trenger derfor en bil som tåler noen kilometer på grusvei uten at verktøyet må frem etter en slik tur. I de områdene jeg reiser rundt på er det ikke nødvendig med suv for å komme fram. Derfor tenkte jeg på en Volvo S60. Kanskje en utgave med AWD.

Har du selv noen erfaring med å kjøre Volvo S60 med eller uten AWD?

Har AWD utgaven mer bakkeklaring enn uten AWD?

Er det i så fall noe ved disse bilene som jeg bør være oppmerksom på ved bruktbilkjøp?

Eneste utfordringen jeg så langt har oppdaget er at det finnes få biler av S60 med manuell i forhold til automat.

Antall biler begrenser seg kanskje enda mer hvis jeg tar sikte på en S60 AWD..

Om du skulle vite om noen gjennomførte tester av Volvo S60 med og uten AWD så er jeg veldig interessert i å lese de.

Hilsen Geir Åge

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-02-24 09:22:44 +0100

Hei. Jeg er en ivrig fisker selv og har hatt gleden av to s60 som "Fiskebil" (2001 2.0T og 2005 D5) fantastisk å kjøre når man skal til godvannet 20 mil unna. Anbefaler en diesel ettersom denne er UTROLIG rimelig i drift (under 0,5 på mila) Vanlig grusvei går fint. Har aldri hatt noe problemer. Bare å holde seg unna dumper og steiner :)

Har ikke testet s60 AWD, men kan nevne at min nåværende bil er en V70 d5 AWD. På vinteren er dette helt fantastisk. Hva med en slik bil? er vel enig i at s60'n ser litt bedre ut, men jaggu er det deilig å slippe demontering av fiskestengene mellom vannene :) Mitt tips: Dropp s60 AWD. Det er ikke verdt pengene. Enten får du en rimelig, gammel og bensintørst, eller en dyr og ny dieselutgave.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2012-02-24 19:09:33 +0100

Jeg har også fått høre at bensinutgaven har et annet forbruk i forhold til dieselutgaven. De få bilene av S60 med AWD jeg har sett har vært bensin. Da er det nok meget sannsynlig som du sier: En tørst bil som gir lite valuta for pengene.

Når det kommer til det praktiske så har tanken om en V70 streifet meg. Mine foreldre har en V70 D5 som er veldig fin å kjøre. Med V70 er jo bagasjeplassen av en annen verden i forhold til S60. Så kanskje en V70 ville passet mitt behov best. Vil jo helst slippe å pakke ned alt bare for å flytte seg noen kilometer til neste fiskevann:) Har AWD systemet vist noen svakheter så langt?

Dette blir en vurdering som må tas i tiden mot våren. S60 har en veldig fin sporty look, og samtidig herlig Volvo comfort. Men V70 har en joker i forhold til at jeg ønsker å kunne kjøre opp i marka med en del bagasje. Bagasjeplassen i S60 vil nok fylles opp veldig fort. Spesielt dersom man er 2 personer.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar