0

Vi har fått et veldig fristende tilbud som jeg likevel ikke vet om jeg skal slå til på. svogeren min har en vw sharan 2004-modell som han nå skal sel

spurt 2011-11-02 12:06:56 +0100

Hei Benny. Vi har fått et veldig fristende tilbud som jeg likevel ikke vet om jeg skal slå til på. Svogeren min har en VW Sharan 2004-modell som han nå skal selge på grunn av at han har fått firmabil. Vi kjenner bilen godt, har lånt den flere ganger og stadig kommet tilbake til at den egentlig er vår drømmebil, har tre under i skolealder. Har i dag en Peugeot 406 stasjonsvogn som begynner å bli moden for utskifting. Svoger har ikke hatt spesielt mye problemer med Sharanen, men etter hvert som jeg leser mer om den blir jeg veldig i tvil om jeg jeg kan tørre å kjøpe den. Vi får hyggelig pris og som sagt har det ikke vært mye tull med den. Hvorfor blir den egentlig regnet for å være så dårlig? Håper du hurtig svar da vi må bestemme oss snart. Mvh Amund.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-11-02 12:09:33 +0100

Hei Amund. Dette spørsmålet har nesten blitt en liten ”gjenganger” etter hvert. Det er mange som har lyst på denne bilen, men som er veldig i tvil om de skal ta sjansen. Jeg skjønner begge deler.

Sharan og søsknene Galaxy og Alhambra har veldig mange styrker. Det er en praktisk, stor og ganske komfortabel bil. Perfekt for småbarnsfamilier, selv om ting som seteløsningene nå begynner å bli litt gammeldags (på de fleste konkurrentene kan du nå felles baksetene flatt ned i gulvet, det kan du ikke på disse).

Men – det er altså et men. Kvaliteten har vært det store problemet gjennom hele levetiden. Det var spesielt ille i starten, men mange feilene var med gjennom hele livsløpet. Dessuten er kvaliteten helt klart ujevn. Jeg har hørt om eiere som har hatt omtrent null problemer – mens andre nesten ikke har fått kjørt bilen mellom alle verkstedturene.

Dette var et samarbeidsprosjekt mellom VW og Ford og bilen ble bygget i Portugal. Det er tydelig at det nok ikke var den beste oppskriften på å bygge bil…

Men konkret til ditt tilfelle: Når du får bilen til en gunstig pris (jeg regner med at du har sjekket litt i markedet) og i tillegg kjenner forhistorien godt, behøver ikke dette være så dumt. De første bilene var verst - i 2004 hadde de begynt å få skikk på de.

Jeg vil anbefale en grundig test av bilen før du kjøper den. Og ha også en liten ”konto” i bakhånd til eventuelle reparasjoner, slik at ikke hele familieøkonomien knekker den dagen det oppstår noe som koster penger.

Bilen er jo tross alt sju år, det betyr at mye kan gå i stykker på den, nesten uansett hva slags bil du kjøper.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar