0

Bare lurer på om det er skadelig å la motorvarmeren stå i over natten?

spurt 2010-11-26 12:59:32 +0100

Hei:) Bare lurer på om det er skadelig å la motorvarmeren stå i over natten? Om 10 timer i stikkkontakten kan være farlig for motoren? Har en 03 Caddy 1,9 tdi. takk for en super bilnettside, som brukes daglig:)

Mvh Ole André

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-11-26 13:19:16 +0100

Heisann!

Nei, farlig er det ikke, så lenge du bar jordet stikkontakt og ikke bruker masse skjøte ledninger med kontakter som ligger i snøen osv.

Men 10 timer er unektelig litt ”overkill” Det holder i massevis med to til tre timer. Jeg har som tommelfingerregel at en times bruk for hver tiende kuldegrad holder. Dvs. -10 grader = 1 time, -15 grader = 1,5 time, -20 = to timer osv.

Dette avhenger så klart litt av hvor mange watt motorvarmeren er på og hvor stort (antall liter) kjølesystemet på bilen er.

Jeg vil anbefale deg å kjøpe en ”timer” til å sette i stikkontakten, slik at motorvarmeren går på et par timer før du skal på jobben. Dette koster ikke mer enn et par hundre kroner. Og du sparer både strømutgifter og miljøet.

Ønsker deg lykke til i vinterkulda Ole Andre´

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar