0

Jeg har kjøpt en toyota avensis modell 2004/2005, 2-liters bensin, sedan, automatkasse, alu-felger med lavprofildekk. og det er det siste jeg vil spør

spurt 2013-02-18 07:40:37 +0100

Jeg har kjøpt en Toyota Avensis modell 2004/2005, 2-liters bensin, sedan, automatkasse, alu-felger med lavprofildekk. Og det er det siste jeg vil spørre om. Jeg har fått opplyst at det ikke går an å sette alminnelige dekk på felgene når de er laget for lavprofil-dekk. Hva må jeg gjøre for å kunne skifte dekk? Lavprofildekkene er utrolig lite komfortable, de er harde og de bråker.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2013-02-18 13:38:08 +0100

Hei du. Ja du har rett. Ofte så oppleves brede dekk med lav profil både som litt ukomfortable og bråkete.

Det er normalt ikke noe problem å montere andre dekk på slike felger - med mindre at felgene er veldig brede da. Det som hele tiden er kluet her er rulleomkretsen på dekket. Du kan altså bruke et smalere og høyere dekk som har samme rulle omkrets. Ofte er det ikke veldig mye som skal til for å gjør det du påpeker veldig mye bedre.

Jeg aner ikke hvilken dimensjon du har på dine dekk nå, men om du for eksempel har 235/40x17 så kan du gå bruke 205/45x17 i stedet for, altså både et smalere og høyere dekk, men som er innenfor tillatt avvik på rulleomkrets som er +/- 5%.

Høyere dekkskulder gir normalt bedre komfort og smalere dekk mindre støy og ikke så "nervøs" styring - og da har du vel oppnådd dine mål?

Dekkfabrikanten og oppbyggingen av selve dekket har også en del å si her. Det er ganske stor forskjeller ute å går. Særlig noen billigmerker utmerker seg negativt.

Jeg vil anbefale deg å stikke innom en forhandler eller en dekksjappe for å se hva som kan gjøres i ditt konkrete tilfelle.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar