0

Har kjøpt meg ny subaru forester boxerdiesel.bør man ta første oljeskift tidligere enn vanlig serviceintervall,eller var dette noe man gjorde før i ti

spurt 2012-03-13 19:14:28 +0100

Hei! Har kjøpt meg ny Subaru Forester Boxerdiesel. Bør man ta første oljeskift tidligere enn vanlig serviceintervall, eller var dette noe man gjorde før i tida? Mvh Karl

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-03-14 12:40:21 +0100

Hei Karl - og gratulerer med ny, fin bil! Denne tror jeg du blir fornøyd med!

Det var nok noe man gjorde i gamle dager - den gang jeg var ung...

Da var det ofte et oljeskift etter ca 1500 km. Da mente man at motoren hadde blitt gått seg litt til, slik at eventuelle avleiringer, spon etc. forsvant med oljen som ble tappet av, samtidlig som man byttet oljefilter. Den gang hadde også en del biler en egen "innkjøringsolje" som ofte ikke var spesielt godt tilpasset norsk vinter og kulde. Og det var greit å få på noe man visste hva var og som var flytende også i streng kulde.

Nå så gjør man ikke dette mer. Første oljeskift på bilen din er etter 15 000 km eller 1 år. Så - nei - dette er ikke noe du "må " gjøre.

Dette kommer av at maskinering og tilpassningen i nye motorer er så god at man mener det ikke blir avleiringer og små sponpartikler i motoren lengre. Det er jo også slutt på at man må kjøre inn motoren.

Men når det er sagt - så synes jeg slett ikke at det er noen dårlig ide. Planlegger du å ha bilen lenge og å gi den en god start i livet - så koster jo ikke et olje og filterskift noen formue akkurat.

Jeg hadde også hatt lett for å kjøpe bruktbil av en selger som sa: Jeg vet det ikke var nødvendig å ta så hyppige oljeskift - men gjorde det allikevel. Det viser at bilen har hatt en god og snill eier som har passet godt på den!

Lykke til med nybilen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger