0

tror dere saab kommer til å gå konkurs nå?

spurt 2011-04-15 11:46:30 +0100

Hei tror dere Saab kommer til å gå konkurs nå? Er det ikke veldig dårlig tegn at de ikke har penger til å betale for deler så tidlig etter at de ble uavhengig. Eller har de noen inntekter på vei inn som kan redde dem?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-04-15 12:03:54 +0100

Det vil jeg si er et spørsmål det er vanskelig å gi et klart svar på. Det lover jo veldig dårlig at Saab ikke har penger til å betale underleverandørene sine med. Vanskelig å vite om det er "planlagt" eller om det kommer som en følge av at de har solgt mye mindre biler det siste året enn de planla å gjøre.

Saab har fortsatt verdier og de har store lån de kan bruke av. Men det største lånet er gitt for å finansiere utvikling av nye modeller, ikke til å dekke den daglige driften. Saab trenger derfor penger og de trenger det veldig fort.

Mye tyder nok på at det ordnet seg i denne omgangen, at penger er på vei inn og at produksjonen vil komme i gang igjen. Spørsmålet er jo hvor lenge disse pengene vil rekke. Nå har Saab nok også fint lite goodwill ute hos leverandørene sine, det betyr at de får enda mindre slakk på å betale regningene sine.

Alt koker jo til slutt ned til når eller om Saab vil begynne å gå med overskudd. Nå har de ikke lenger GM til å dekke tapene og da kommer de fort til et punkt der de må ha pluss i regnskapet, ellers så er det nok ubønnhørlig slutt.

Det er å håpe at modeller som 9-5 stasjonsvogn og også SUV-en 9-4X får kommet på markedet og bidra positivt før problemene blir for store. Da er det kanskje ennå mulig å snu Saab-skuta men det er ikke vanskelig å forstå av mange er veldig skeptisk til om det er mulig.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger