0

kan du som vet alt om bil forklare meg hvorfor i huleste det er så store prisforskjeller på spylervæske?

spurt 2009-12-21 13:30:48 +0100

Hei Benny. Kan du som vet alt om bil forklare meg hvorfor i huleste det er så store prisforskjeller på spylervæske? I går kjøpte jeg fire liter på bensinstasjon til over 70 kroner. Det er over dobbelt så dyrt som dagligvarebutikker tar og jeg har flere ganger sett dette til type 19,90! Blir vi rett og slett flådd eller er det en grunn til dette. Jeg mener jeg har lest at det er ganske enkelt å lage sin egen spylervæske og at dette blir mye billigere. Vet du hvordan en gjør det?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2009-12-21 13:52:19 +0100

Hallo Spare-Leif. Dette er er resultat av fri konkurranse. Det er jo frivillig hvor du kjøper spylervæske. Dessverre er det jo sånn at du ofte får akutt behov for ny spylervæske og da blir det første og beste (og kanskje dyreste) sted.

Jeg irriterer meg også over at noen tar blodpris for et produkt som dette. Heldigvis finnes det alternativer. Du kan kjøpe i dagligvarebutikker eller når det er på tilbud og lage deg et lite lager. Du kan også kjøpe konsentrat og blande ut selv, det blir billigere. Å kjøre rundt med en 4-liter i bilen er ikke alltid så enkelt. Det tar jo plass, men en halvliters plastflaske med spylervæske som "nødlager" er det som regel mulig å putte i ett eller annet rom i bagasjerommet. Veldig lurt når du går helt tom og desperat trenger å få spylet vinduene.

Lage selv? Joda, det er også helt kurant. Da kjøper du isopropanol, det får du blant annet på jernvarebutikker. Denne blander du med vann og litt zalo, dermed har du din helt egne spylervæske og du har spart mange penger. Bare pass på at blandingen blir "sterk" nok. Spylervæska må tåle minusgrader!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar