0

Benny! jeg har en renault megane 1997 modell. har gått ca 165000km. bilen er behagelig og god å kjøre og jeg har inntil nå ikke hatt problemer med de

spurt 2012-02-19 13:43:26 +0100

Hallo Benny! Jeg har en Renault Megane 1997 modell. Har gått ca 165000km. Bilen er behagelig og god å kjøre og jeg har inntil nå ikke hatt problemer med den av noe slag. Rett etter at jeg kjøpte bilen ble den en tikkelyd i motoren og motoren gikk veldig tungt. Hørtest mesten ut som en god gammel snekkemotor. Kjørte derfor bilen på verksted. Der justerte de ventilene, bytte motorolja (brukte motorrens en uke på forhånd anbefalt av verkstedet) og skifta alle tennpluggene. Men tikkelyden fikk de ikke bukt med. Verkstedet hadde også av toppen på motoren for å sjekke kamaksling etc, men nedi der så det helt fint ut. Ikke tegn til slitasje på kamakslingen i det hele tatt. Da jeg henta bilen, sa de at det var helt normalt at flere eldre Renault Megane motorer begynte å tikke etterhvert uten at det betydde noe alvorlig. Forstod at det var et normalt fenomen med enkelte Megane modeller. Jeg har den svake tikkelyden fortsatt. Bilen bruker verken olje eller kjølevæske, nivået på olja og kjølevæska er helt normalt. Tok også kontakt med noe på nettet som heter "Renault Forum" og Renault forhandleren i Stavanger. Begge disse også sier at det er helt normalt at enkelte eldre Megane motorer kan lage tikkelyd uten at det er noe farlig eller til å bekymre seg over. Hva tror du at denne tikkelyden kan være, tror du at det er noe farlig eller er det noe jeg bare må leve med som Megane eier. Franskmenn liker jo å gestikulere og være høyrøsta, kanskje det same med enkelte av bilene de lager også...he,he???

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-02-19 14:46:16 +0100

Det billigste er nok å kjøre som den er. Du får nok best informasjon på et Renault-forum, da andre har hatt samme "feil". Har vært ute for at EGR-ventilen klapret når bilen var kald, men ingen funksjonsfeil. Dette var dog på en Honda.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger