0

Vi skal snart kjøpe ny familiebil. har en 2003 fabia stv. trenger mer plass nå som unge nr to er på vei. vurderer skoda octavia og peugeot 308sw. hva

spurt 2011-07-24 00:55:22 +0200

Hei!Vi skal snart kjøpe ny familiebil. Har en 2003 Fabia stv. Trenger mer plass nå som unge nr to er på vei. Vurderer Skoda Octavia og Peugeot 308sw. Hva vil du personlig anbefale? Er det noen grunn til å være skeptisk til Peugeot? Vet at tidene har forandret seg, men leser jo av og til negativ kritikk til franske biler... Har også begynt å se på Berlingo/Partner Tepee. Men er litt redd for komforten på disse bilene med tanke på støy i kabinen, men prisene er jo fine på disse. Håper du kan svare!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-07-25 21:58:27 +0200

Jeg kjøpte en 308 SW i fjor. Octavia var et av alternativene, men på grunn av sur forhandler gadd jeg ikke engang å ta en prøvetur. Plassmessig er nok begge bilene like. Jeg har et barn som sitter i bakovervendt sete og det medfører liten plass i passasjersetet foran. Jeg tror det samme gjelder Octavia.

308 er utstyrt med et panoramatak (var ihvertfall standard på min bil) som definitivt er et stoort pluss. Sammen med en frontrute som er trukket langt frem gir dette en god romfølelse som jeg tror ingen andre biler i segmentet har og ihvertfall ikke Octavia. Romfølelsen gjør at bilen er svært komfortabel på langturer. Dette er definitivt et pluss med barn i bilen.

Kvaliteten på Octavia har jeg ingen forutsetninger for å vurdere. Min forrige bil var en Peugeot 307 som gikk nesten 100' uten problemer bortsett fra bakbremser som rustet fast. Jeg har heller ikke hatt noen problemer med 308'en. Men som du kanskje har lest andre steder er 308 belermet med slag fra hjuloppheng ved skarpe kanter noe som ikke gir et særlig bra inntrykk. Det samme problemet hadde 307'en uten at verkstedet ville si at noe var feil da jeg påpekte dette. Heller ikke da jeg byttet inn bilen ble forstilling/hjuloppheng nevnt som feil. For meg er dette ikke noe problem i og med at bilen er super på landeveien, men hvis du kjører mye i byen kan dette bli slitsomt.

Etter å ha kjørt Berlingo to uker som leiebil i sommer er jeg villig til å si at jeg valgte feil bil. For en barnefamilie (vi har to små barn) er den ideel, og som et fremkomstmiddel er den genial.

Skyvedører er et funn for barnefamilier og du får plass til det aller meste. Fjæringen er god, veigrepet likeså tatt i betraktning at dette er en noe høyreist bil. Vindstøyen var akseptabel opp til 100 kmt, det vil si innen norske fartsgrenser. Over 120 begynte den å bli slitsom. Dekkstøyen var behagelig, men dette kan ha noe asfalten å gjøre. Jeg tror nok den romslige kupeen er med på å gjøre samlet komfort opplevelse god - størrelse, biltype og pris tatt i betraktning.

Sittestillingen i Berlingo er nesten som i en vanlig bil. Rattet var justerbart i lengderetningen, noe som hjalp betraktelig. Men siden dette er en høyreist bil blir det en anelse bussaktig over akkurat dette.

Hvis du tør å velge noe annet enn en sort eller grå stasjonsvogn så vil jeg anbelfale en Berlingo fremfor Octavia eller 308. Se også en gammel Top Gear reportasje hvor Clarkson tester en Berlingo. Han har bare godord om bilen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar