0

Jeg kjøpte meg nylig en peugeot 206, 2005 modell hos forhandler. jeg har tre måneders garanti på bilen og denne har jeg fått bruk for.det er en dunkel

spurt 2010-10-22 00:25:07 +0200

Hei Benny!

Jeg kjøpte meg nylig en Peugeot 206, 2005 modell hos forhandler. Jeg har tre måneders garanti på bilen og denne har jeg fått bruk for.

Det er en dunkelyd som høres ut til å komme fra hjulet på førersiden. Det er en rytmisk lyd som følger bilens hastighet, altså når bilens hastighet øker, øker også dunkingens tempo. Når jeg trykker bremsen forsvinner lyden, men når bremsen slippes er lyden igjen tilbake. Lar jeg bilen stå med motoren av en stund (les: et par timer), er lyden borte når jeg igjen starter opp.

Jeg påpekte dette da jeg kjøpte bilen og forhandler skulle fikse dette. Etter at jeg nå har hatt bilen i en måned er dunkelyden tilbake. Jeg kjørte bilen til forhandler, de sa de skulle fikse det, jeg fikk bilen tilbake, men to dager senere var lyden igjen tilbake. Jeg kjørte så igjen bilen til forhandler, forklarte lyden enda nøyere, dagen etter fikk jeg igjen bilen tilbake, og samme dag kom dunkelyden nok en gang.

Det er som du sikker skjønner frustrerende, men det virker ikke som om de skjønner eller ikke finner problemet. Hva kan det være. Har du/dere noen erfaring om hva dette kan skyldes?

-Jonas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-10-22 14:27:52 +0200

Hei Jonas! Dette kan da ikke være så vanskelig å finne ut av for et verksted.

Hvis du er HELT sikker på at lyden følger hjul-rotasjonen tipper jeg på:

Bremser - enten kast el. slitekant på en skive eller klosser som ikke sitter som de skal.

Hjullager: en ganske vanlig feil på disse bilene. Arter seg mer som en "synge / ule-lyd som forandrer frekvens når du svinger.

Felg: Det sitter ikke noen avbalanseringslodd på felgen som subber i bremsekalipteren?

Defekt drivaksel er også en mulighet - eller i aller verste fall en defekt differensial.

Mas på verkstedet ditt og få de til å fikse dette FØR garantien utløper - eller få skriftlig at de skal dekke dette - om garantitiden utløper.

Håper dette løser seg enkelt og greit. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar