0

Har lyst på en litt stilig varebil, og har sett på 2006-2007 opel zafira opc og vw touran tdi 170hk.er litt svak for opc`utgaven av zafira...hvordan e

spurt 2011-02-06 21:31:49 +0100

Hei Benny.

Har lyst på en litt stilig varebil, og har sett på 2006-2007 Opel Zafira OPC og VW Touran tdi 170hk. Er litt svak for OPC`utgaven av Zafira...Hvordan er denne kvalitets- og kjøremessig, mot en Touran tdi 170hk?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-02-11 11:39:08 +0100

Hei. Ser at Benny ikke har svart, så jeg tar meg den frihet å gjøre det.

Jeg kan på det sterkeste anbefale Opc-utgaven av Zafira kontra Touranen. Jeg har eid begge to, og det kommer jo igrunn helt ann på hva man har for behov. Touranen er helt klart en bedre vinterbil, for Opc`en har nok litt væl mye krefter på framhjula når det blir glatt føre, og elektronikken slår inn litt tidlig, desverre. Tenker man derimot på alt annet enn vinterføre, så finner du ikke en bedre bil i denne klassen. Det elektroniske understellet er genialt, og bilen krenger null. Det som også er fint er at understellet justerer seg fra stivt til løst om man kjører med sport-knappen av eller på, slik at man slipper å kjenne alle dumper og skjøter i veien, om man ikke er ute etter å gi på litt.

Kvaliteten på Zafiraen er upåklagelig, og har ikke gitt meg noen som helst form for problemer, så lenge den har vært i mitt eie. Derimot ga Touranen meg noen elektroniske utfordringer. Man merker godt at Opel legger sjela si i OPC-utgavene, for alt virker godt sammenskrudd og av beste kvalitet. Det skal legges til at jeg aldri har sitti i noen bedre seter enn Recarosetene som kommer originalt med Opelen. Man sitter som støpt, selv i høyhastighetssvinger.

Den største bakdelen med Opel`en er, som du sikkert vet, plassen forran om du ikke gjør noe med veggen. Jeg er selv 180 centimeter lang, og hadde ikke sjans til å sitte normalt før jeg snudde veggen. Derimot, når veggen er snudd er det helt grei plass for meg også, men da risikerer man jo tollvesenet sin vrede, som vil koste meg omlag 140 000,- i skrivende stund.

Det skal sies at Touranen er relativt mye billigere i drift, den bruker omtrent 0,4 liter mindre per mil og når det da er Diesel, er jo utgiftene omtrent halvparten, men har man en OPC bryr man seg ikke om bensinutgiftene, for den er fantastisk morsom å kjøre!

Dermed er konklusjonen Zafira`en framfor Touranen.

Håper detta ga et lite inntrykk av de to bilene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2011-02-06 21:31:49 +0100

Sett: 146 ganger

Sist oppdatert: Feb 11 '11

Antall visninger