0

!ser etter en romslig sportsbil som også kan fungere som "familiebil" og bil nr 2.er fasinert av mazda rx 8 og er ikke bekymret for forbruket , men e

spurt 2014-02-23 11:23:55 +0200

Hei ! Ser etter en romslig sportsbil som også kan fungere som "familiebil" og bil nr 2. Er fasinert av Mazda RX 8 og er ikke bekymret for forbruket , men er dette en kvalitetsbil eller må man regne med store driftsutgifter ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2014-02-24 13:18:37 +0200

Heisann!

Jeg har alltid vært veldig fasinert av Mazda flotte RX-modeller, men liker kanskje aller best de noe eldre X2 og RX3. Det er skikkelige klassikere. For deg og ditt behov derimot er helt klart den siste i rekken - Mazda RX-8 - det soleklart mest fornuftige valget.

Den innehar alle de egenskapene du etterspør, som plass, til og med fire dører og helt grei plass til fire personer, en sprek, men tørst motor og den byr også på sportsbilegenskaper og kjøreglede i stort monn.

Mazda er jo kjent for å lage veldig gode og driftsikre biler. Slett ikke uten grunn. Unntaket er dessverre RX-modellene med Wankelmotor. Slik har det alltid vært.

Selv om RX-8 helt klart er den beste - utviklingen gikk jo framover - så er heller ikke denne helt "skuddsikker". Men jeg fraråder ikke kjøp av den grunn... Du må bare vite hva du gjør.

RX-8 ble lansert på bilutstillingen i Detroit, USA i 2001, men ble ikke satt i produksjon før i 2003. wankelmotor med et rotorvolum på 1.3 liter og en effekt på enten 192 eller 232 hestekrefter og bakhjulstrekk.

Det som har vært problemet med motorene er først og fremst tettningen mellom rotorhus og rotor. De første bilen var ganske skjøre i så måte og mange har hatt betydelig påkost på nettopp dette. De første årsmodellene hadde også start problemer på grunn av at pluggene ble "våte" omtrent som på en gammel moped.

Jeg vil derfor veldig strekt anbefale deg å gå for en Andre generasjons RX-8, som kom i 2009. Bilen bel stadig forbedret og mye er forandret på denne i forhold til de første bilene.

Etter det jeg kjenner til så har er disse bilene rimelig greie å eie og skal normalt sett ikke by på de helt store overraskelsene. Men let for all del opp en bil med fin eierhistorikk og god servicehistorikk, En litt nøye sjekk før kjøp er også helt klart på sin plass.

Bilene har hatt et ganske stygt prisfall og de fleste er helt klart prutbare også, så du kan få morsom bil for lite penger her. Det er også litt gøy med noe som få andre har.

Som nevnt - det er både overraskende god plass og veldig hyggelige kjøreegenskaper her. Forskjellen på 192hk og 323 hk motor er heller ikke veldig stor. Det viktigste er å finne "riktig" bil her.

Gjør en grundig jobb i forkant og kos deg med en annerledes bil til sommeren! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar