Jeg har et spørsmål angående rettigheter ved verkstedbesøk. jeg har hatt en bil liggende inne i fire måneder nå og situasjonen er fortsatt uavklart. t

spurt 2014-01-08 11:46:46 +0200

Hei,

Jeg har et spørsmål angående rettigheter ved verkstedbesøk. Jeg har hatt en bil liggende inne i fire måneder nå og situasjonen er fortsatt uavklart. Teknikerne finner ikke ut av feilen og jeg har løpende utgifter som forsikring og årsavgift. Hovedproblemet var at motoren stoppet ved belastning. Dette har blitt verre og flere feilmeldinger har dukket opp i ettertid. Bilen har jeg kjøpt ny og ble levert inn innenfor reklamasjonstiden. Den har fulgt alle servicer hos merkeverksted og kilometer standen er 59000. Det er en 2008 modell, 1,6L diesel, Mazda 3.

Alle utgiftene til reparasjon blir dekket og det beløpet nærmer seg 100 000. Jeg har også fått benytte meg av fri leiebil de to siste månedene.

Har jeg noen mulighet til å heve kjøpet? Jeg er redd tilsvarende problemer oppstår senere og da mister jeg reklamasjonsretten. Da ender jeg raskt opp med å vrake en bil til over 100 000. Dette er er en fem år gammel bil og jeg innser at rettighetene blir færre med årene, men i forhold til kjørelengde og servicer så har jeg ikke brukt den altfor mye heller.

Hilsen Pham

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett