Familien min er nå i den situasjon at barna forlater redet, og det er på tide med nedskjæringer i bilparken fra to litt eldre godt brukte biler til en

spurt 2014-08-30 20:13:16 +0200

Hei Benny!

Familien min er nå i den situasjon at barna forlater redet, og det er på tide med nedskjæringer i bilparken fra to litt eldre godt brukte biler til en ny og større bil. Det eneste kravet er at bilen har mulighet for hengerfeste og kan dra minimum 2 tonn i hengervekt.

Mine foreldre har lenge hatt lyst på en ny Toyota Rav 4, med den største dieselmotoren (for øvrig det eneste motoralternativet som er godkjent for 2 tonn hengervekt). Med stylingpakke og andre felger enn standardfelgene kommer prisen her fort opp mot 450 000 kroner.

Jeg har imidlertid lenge forsøkt å overbevise dem om at de for den summen kan få en meget kurant Lexus RX (enten de nyeste 400h-modellene med lav kilometerstand, eventuelt de eldste 450h med litt høyere kilometerstand som gjerne selges fra ca 500 000 og oppover). For samme pris som en ny RAV 4 kan de altså få en bil med vesentlig høyere luksus og komfort. Etter mitt syn er dette et bedre kjøp enn en bil som taper seg flere titusenvis av kroner bare den kjøres ut av butikken.

Mine foreldre argumenterer hardt på at en bil med noen år på baken gjerne er mye feil med, samt at sikkerheten ikke er tilsvarende det man får i en 2014 modell RAV 4. Jeg mener derimot at lexus lenge har hatt gode sikkerhetssystemer. I tillegg er jo lexus kjent for å ha svært få feil, selv for biler som er brukt i flere år.

Hva synes du høres ut som det beste kjøpet i dette tilfellet? Er det slik at min forkjærlighet for lexus gjør blind, eller har jeg absolutt et poeng i at en RX vil være et godt kjøp for et eldre par som fortjener litt luksus i hverdagen?

På forhånd takk for svar!

Mvh. Stian, Kristiansand.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett