0

Har et spørsmål fordi vi er på jakt etter en ny bil nummer to. trenger firehjulstrekk og god plass da denne skal brukes til å kjøre unger til og fra

spurt 2012-01-04 14:09:44 +0200

Hei har et spørsmål fordi vi er på jakt etter en ny bil nummer to. Trenger firehjulstrekk og god plass da denne skal brukes til å kjøre unger til og fra og dels på dårlig brøyta veier og startet med å se etter stasjonsvogn før vi fikk tips om å se etter Lexus RX300 i første utgave. Har sett på flere 98/99-utgaver som ligger til salgs for rundt 150.000 kroner. Da har de gått en godt stykke men forstår at dette skal være omtrent evighetsmaskiner som det aldri er noe tull med. Det jeg lurer på er om det også gjelder når de nærmer seg å bli 15 år gamle eller om det er skummelt da? Vet du ellers noe om denne biltypen? Jeg har aldri kjørt den og finner heller ikke mange tester på den. På forhånd takk hilsen Øyvind A.

Hei Øyvind!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-01-04 14:12:28 +0200

Hei Øyvind!

Skal du ha en forholdsvis rimelig SUV med mye utstyr og påtagelig preium-følelse – så er slett ikke en EX300 noe dumt valg! I tillegg har jo disse bilene en bortimot legendarisk kvalitet og driftsikkerhet.

De vant jo stort sett alt som var av kvalitetsundersøkelser og kunde tilfredshetsundersøkelser for noen år siden.

RX-en bygger i utgangspunktet på samme plattform som Toyota Camry – som også er veldig gode biler. Min teori er at kvaliteten generelt fortsatt er noe høyere enn gjennomsnittet på tilsvarende biler fra samme tid, men på den annen side - man kan ikke kjøpe en 12 – 13 år gammel bil som har gått 150 000 og forvente et 100 % problemfritt bilhold. Slitedeler som bremser, forstilling, dynamo etc. må man være forbredt på kan by på noe påkost framover. Men trolig godt under det en Volvo, Audi eller BMW fra samme tid vil kreve.

Som vanlig gjelder det å finne en pen og velholdt bil av arten med god servicehistorikk og gjerne med en fresk EU-kontroll. Jeg tror nok også at mange av Lexus-eierene var godt voksne og bemidlede mennesker som tok godt vare på bilene sine.

Tenk også over at brukt import fra USA var ganske vanlig på disse. Jeg vil anbefale deg å forsøke å finne en bil med europeiske spesifikasjoner – da disse ansees for å være mer kurante.

V6-bensinmotoren er også litt tørst. Disse bilene er fra tiden da Lexus ikke var blant de mest miljøvennlige. Til gjengjeld er den ganske sprek. 0 – 100 km/t går unna på 9,2 sekunder om jeg ikke husker feil…

Alderen begynner så smått å gjøre seg bemerket, men alt i alt så synes jeg dette høres ut som en ”midt i blinken-bil” for deg og jeg er ikke redd for å anbefale kjøp, om du følger de enkle rådene som er beskrevet her.

Ønsker deg lykke til med fin og litt annerledes bil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar