0

:)jeg er en jente på 26 år som skal kjøpe ny bil, og har falt en god del for kia picanto 05 mod og en daihatsu sirion 03 mod.jeg kjører nå en 99-mod

spurt 2011-06-10 21:47:30 +0200

heisann :)

jeg er en jente på 26 år som skal kjøpe ny bil, og har falt en god del for kia picanto 05 mod og en daihatsu sirion 03 mod. jeg kjører nå en 99-mod polo, og har sansen for småbilene. enkelte kamerater fraråder meg å kjøpe kia kun pga det er en kia... jeg lurer da på om jeg bør høre på disse, eller kan jeg trygt kjøpe en kia uten bekymringer? eg bryr meg ikke særlig mye om HK på bilen, og den skal for det meste brukes til bykjøring. håper du kan gi meg råd! :)

mvh

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-06-10 23:35:55 +0200

Kan vel egentlig svare best på Sirion, siden foreldrene mine har n (med 4WD og automat). Litt kjedelig og enkel bil, men aldri noe feil. Kun byttet bakre eksospotte, noen få lyspærer og servicedeler. Og et batteri på 10 år/90.000 km. Velg helst en med 1,3 l motor.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2011-06-11 13:28:49 +0200

Nå er ikke jeg Benny, men slenger meg med likevel siden det er langhelg:

Både Picanto og Sirion er bra bruktbiler. Helt feilfrie er brukte biler aldri når man ser på modellen i sin helhet, men disse to er mer pålitelige enn gjennomsnittet for klassen (og også bedre enn Polo). Kia\'s dårlige rykte stammer nok fra litt tilbake i tid, og er ufortjent på nyere modeller. Her er det gode sjanser for å kjøpe en mer eller mindre feilfri bil!

Altså generelt veldig bra biler, men er det først feil på disse så er følgende mest vanlig: På begge bilene kan bremsene bli litt fort slitt, problemet er kanskje størst på Sirion hvor det gjerne er flere deler som må byttes og dermed mer kostbart. Begge bilene kan ha litt problemer med lys, særlig høyderegulering av frontlys. (Problemer med bremser og lys er veldig vanlig på veldig mange biler) Picanto kan også få problemer med den elektroniske motorstyringa (\"hjernen\") på enkelte biler. Picanto er imidlertid en bil som er veldig pålitelig også ved høyere km-stand, den holder seg altså godt.

Personlig ville jeg foretrukket en 05 Picanto fremfor en 03 Sirion, men det er lite som skiller dem. Generelt tips: vær obs på at dette er litt \"jentebiler\", og når du skal ha bilen på service kan det være ekstra lønnsomt å sjekke pris flere steder ;)

Vil du vite hva Broom mener om disse generelt kan du se på:

http://www.tv2underholdning.no/broom/... http://www.tv2underholdning.no/broom/...

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2011-06-12 19:28:49 +0200

tuuusen tusen takk for svar!! :) følte d hjalp litt på her. heilt toppers!! :D

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar