0

Jeg har vært og sett på en audi allroad fra 2002. den har hatt de fleste servicene og er eu-godkjent i april, altså for omtrent seks måneder siden.et

spurt 2011-11-07 12:13:46 +0100

Hei jeg har vært og sett på en Audi Allroad fra 2002. Den har hatt de fleste servicene og er EU-godkjent i april, altså for omtrent seks måneder siden.

Etter det har den gått 8000 kilometer. Selgeren mener denne EU-kontrollen fortsatt er aktuell og han sier det ikke har dukket opp noen problemer med bilen siden dette (da måtte han bytte bremser foran og gjøre noe med avgass, det ble ordnet). Han mener også at det ikke skal være nødvendig med noen annen test av bilen. Jeg er litt i tvil men har veldig lyst til å slå til, bilen virker nemlig som et veldig godt kjøp. Har du et kjapt råd til meg? Hilsen Audi-fan.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-11-07 12:24:00 +0100

Hei Audi-fan.

Her er det to ting du bør merke deg. 1) At en EU-kontroll på ingen måte er noen omfattende verkstedtest av bilen og 2) At Audi Allroad av første generasjon dessverre er en bil som er befengt med mange feil og problemer. De første årgangene var verst, de ble noe bedre etterhvert. Jeg vil allikevel sterkt anbefale deg å få tatt en skikkelig test av bilen før du kjøper, enten hos NAF eller på et godkjent verksted.

En EU-kontroll sier kun noe om miljø og sikkerhet i kontrolløyeblikket. Kontrollen består av en trafikksikkerhetsdel og en miljødel. I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres blant annet lys, sikt, bremser osv. I miljødelen måles støy og avgasser. Det er verdt å merke seg at ting som motor, drivverk eller clutch ikke sjekkes.

På en såpass gammel bil bør du også sjekke for lakkskader/rust, det er viktig at alt utstyr virker, dessuten bør du sjekke nøye motor (kamaksler, turbo dieselpumpe og register som er en svakhet på 2,5 tdi motoren) girkasse og luftfjæring. Er det tegn til svakheter her, bør du droppe bilen, rett og slett.

Må innrøme at jeg blir litt skeptisk når jeg hører selger mener det ”ikke er nødvendig med annen test av bilen”. Kanskje vet han ikke bedre – men det er nok også gode sjanser for at han frykter hva en slik test kan avsløre. Mitt råd er derfor å være både litt forsiktig og skeptisk her!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar