0

En benny! i går måtte jeg ut med bilen etter at den hadde stått i over en uke. den starta heldigvis og etter mye skraping kom jeg endelig av gårde med

spurt 2010-12-22 13:17:19 +0100

Halloen Benny! I går måtte jeg ut med bilen etter at den hadde stått i over en uke. Den starta heldigvis og etter mye skraping kom jeg endelig av gårde med den. Men den var veldig rar å kjøre, Hele bilen rista og jeg trodde først jeg hadde punktert så stoppet og sjekket. Også så jeg etter is inne i hjulbuene men ikke noe sånt å se. Det ble litt bedre etter en stund men jeg turte ikke kjøre mer enn helt nødvendig. Kan det være at fjæring og støtdempere rett og slett kan fryse når det er så kaldt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-12-22 13:36:37 +0100

Heisann. Det hender at ventilene i støtdemperne kan fryse i veldig streng kulde, men du vil ikke oppleve dette som direkte risting i bilen. Mer at den er knallhard.

Jeg tror at det i ditt tilfelle kan være dekkene som hat fått det vi kaller for flat-spot.

Det vil si at at de er u-runde. Trolig har de blitt ”flate” (ikke punktert) på den delen av dekket som har hatt kontakt med bakken når bilen har stått i ro.

Dekkene var sikkert varme da du parkerte, og når de har blitt kalde så har de rett og slett frosset seg ”urunde”.

Normalt så tar ikke dekkene noen skade av dette og det går ganske fort over av seg selv, når man begynner å kjøre / får temperatur i dekkene igjen. Men som du opplevde – dat kan være ganske ubehagelig. Og det er absolutt å anbefale å ta det litt pent inntil dette ”går seg til” igjen – vanligvis i løpet av en kilometer eller to…

Skader heller ikke å sjekke lufttykket (med varme dekk) slik for sikkerhets skyld. Litt lite luft kan helt klart være en medvirkende årsak til at flat-spot oppstår.

Håper dette ordner seg – ønsker lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger