Har et spørsmål angående motorolje.skulle bytte motorolje for noen uker siden (gjør det stort sett selv), men fikk ikke løst filteret.etter å ha forsø

spurt 2014-06-03 12:14:05 +0100

Hei Benny!

Har et spørsmål angående motorolje.

Skulle bytte motorolje for noen uker siden (gjør det stort sett selv), men fikk ikke løst filteret. Etter å ha forsøkt lenge, ga jeg til slutt opp. Søkte hjelp fra et lokalt verksted og tenkte at hvis oljen hadde gått gjennom det gamle filteret, burde vel oljen også byttes på nytt.

Da jeg bestilte oljeskift på verkstedet ba jeg om å få 10w-40 mineralojle, noe jeg har brukt på bilen siden jeg kjøpte den for tre år siden.

Men da jeg hentet bilen fra oljeskiftet en uke senere ble jeg fortalt at de hadde fylt på med Total Quartz INEO ECS 5w-30 syntetisk olje. Har lest på diverse forum at dette ikke er en ideell overgang på gamle biler. Hva tenker du om det?

Mannen "i kassa" fortalte meg til og med at det ikke hadde vært noe han hadde gjort, men at de måtte følge anbefalingene fra produsent. Da fikk jeg en klump i halsen, for å si det mildt.

Skal nevnes at bilen nettop har rundet 100.000 og skal kjøres på autobahn i sommer, med andre ord på høyt turtall i relativt høye temperaturer.

Vil si at motoren ikke virker spesielt slitt, med tanke på alderen.

Takk for hjelp!

JT

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett