0

Har en 2002 modell crv, bensin. nå som vinteren er kommet, har jeg fått testa trekksystemet - bilen er nylig kjøpt, førstegangs 4x4 eier. men, ved hj

spurt 2013-12-10 00:35:52 +0100

Heisann!

Har en 2002 modell crv, bensin. Nå som vinteren er kommet, har jeg fått testa trekksystemet - bilen er nylig kjøpt, førstegangs 4x4 eier. Men, ved hjulspinn på alle fire, kommet det en ulyd fra hva jeg mistenker kan være kløtsjen som kobler inn bakhjula? Høres ut som hvinende gummi, som om noen spinner på tørt. Lukter litt kløtsj også. Har du hørt om dette før? Og et dumt spørsmål, er det isåfall alvorlig?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2014-01-15 12:35:11 +0100

sånn er det på vår crv også fra 1998, er bakakselen som lager lyden når mye moment overføres, hjelper litt og bytte olje bak der husk og bytte ca hver 20,000km med spesialolje fra Honda :-)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2014-01-15 12:40:08 +0100

lyden er normal på disse bilene, bytt olje hver 20,000km så går det nok fint, litt mere om 4WD systemet til honda her:

                Real Time 4 WD er i utgangspunkt et konvensjonelt system for forhjulsdrift som er supplert med to oljepumper kombinert med en hydraulisk aktivert flerplateclutch for drivakselen til bakhjulene, bakhjulsdifferensialen og drivakslene bak. Den ene av disse pumpene drives av drivakslene foran, den andre av bakhjulene via bakhjulsdifferensialen.

Så lenge for- og bakhjulene roterer med samme hastighet er oljetrykket konstant og hydraulikkoljen sirkulerer fritt mellom pumpene. Om forhjulene får spinn og roterer raskere enn bakhjulene, oppstår det et oljetrykk i den fremre pumpen som er proporsjonalt med hastighetsforskjellen. Overtrykket åpner da en ventil som mater olje til flerplateclutchen slik at bakakselen aktiveres. Jo større hastighetsforskjell mellom hjulparene, desto større moment overføres til bakhjulene.

Real Time 4WD er brukt som varemerkebetegnelse (Real Time 4WD™) av Honda.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar