0

Jeg kjører en "halvhøy" transit kombi, som har en del mer luftmotstand enn en prius, for å si det sånn. dieselforbruket er ekstremt fartsavhengig når

spurt 2012-08-13 21:02:19 +0100

Jeg kjører en "halvhøy" Transit Kombi, som har en del mer luftmotstand enn en Prius, for å si det sånn. Dieselforbruket er ekstremt fartsavhengig når farten går opp: Siste feietur dro vi nordover langs kysten - opp og ned, svingete og vekslende veikvalitet. Snittfart litt over 70 km/t. Forbruk: Rett under 0,75 l/mil. Turen sørover gikk gjennom Sverige - strake, plane veier, fartsgrense 110 på lange strekk, du glir i jamn fart hele teiden. Forbruk: 1,1 l/mil.

Spørsmål: Vil jeg kunne utnytte dragsuget fra et vogntog foran meg til å redusere luftmotstanden selv i "sikker" avstand? Hvis det er to felter i hver retning, og jeg vil legge meg i det andre feltet (som i en gåseplog), hvor langt bak bør jeg da ligge? Gjessene ligger jo ikke helt opp i rompa på hverandre... Blir effekten større om jeg ligger på skrå bak, dvs. i det andre feltet, enn om jeg legger meg rett bak? (Jfr. gjessene)

Finnes det noen studier eller beregninger som viser om det overhodet er noe å spare på å utnytte dragsuget fra vogntog foran deg?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-09-09 10:48:38 +0100

Hei. Ifølge den aktive forbruksmålingen på bobilen viser at du må ligge nokså (uforsvarlig) nærme for å få noe effekt av dette så er nok heller en dårlig ide for å spare diesel. Å ligge på siden er der å da litt billiger hvis du ligger mellom 10 og 15 meter bak men når du skal vike for andre kjøretøy osv svir du av mere diesel en du sparer. Det beste er rett å slett å finne ditt tempo å kjøre så jevnt som du kan. Kanskje du kan se på andre ting på din egen bil for å spare noen kroner. Optimalt justert dieselpumpe, et godt luftfilterer, ingen frieksos osv. Å helt på tampen så syntes jeg ikke forbruket ditt va særlig høyt med tanke på bilen. Mvh steve

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar