0

Jeg lurer på en ting. jeg har en helt nye s-max og den har en masse utstyr. det jeg lurer på er at den har en sensor som skifter lys på dagen slik at

spurt 2010-09-16 02:22:06 +0100

Hei Jeg lurer på en ting. Jeg har en helt nye S-Max og den har en masse utstyr. det jeg lurer på er at den har en sensor som skifter lys på dagen slik at det er diodelys helt nede på bilen og når det er mørkt eller kjører inn i en tunel så kommer kjørelysene på. Men på dagen når diode lysene lyser er bilen mørk bak, ingen lys på baklyktene. Er det lovlig, ford hevder det men det tror ikke jeg

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-09-23 01:15:43 +0100

Ja det er en sensor som styrer lysene med automatisk lysfunksjon aktivert. I dagslys er kun kjørelysene foran tent. På S-Max utstyrt med diodelys er dette kjørelysene. I mørke tennes hovedlysene foran (nærlys) og baklysene.

Med bakgrunn i et EU-direktiv fra 2008 som offisielt trer i kraft i Norge fra februar 2011 er det tillatt å ha kjørelys foran koblet inn uten baklysene.

Bakgrunnen for denne endringen er nok at det ikke er like viktig å lysmarkere bilen man ligger foran som møtende biler på dagtid. Utkoblede baklys kan tvert i mot ha en positiv effekt ved at bremselysene blir mer synlige på dagtid.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger