0

Leser saken deres på at daihatsu forsvinner fra norge og da satte jeg nesten kaffekoppen i vranga. kikker nemlig på nettopp en daihatsu som bil numme

spurt 2011-01-19 13:38:42 +0200

Hei leser saken deres på at Daihatsu forsvinner fra Norge og da satte jeg nesten kaffekoppen i vranga. Kikker nemlig på nettopp en Daihatsu som bil nummer to til familien. Ser på en 2006 modell Terios med lav kilometer og til det jeg tror er en gunstig pris, vi får også bra innbytte på gamlebilen. Terios er akkurat det vi trenger med tanke på plass til ungene og firehjulstrekk og fin bil til typisk småkjøring. Men er det veldig dumt å kjøpe en sånn bil nå? Planen er å ha den tre-fire år til ungene er litt større. Vil du mene det lurt av oss å se på andre merker i stedet nå? Kan vi for eksempel stole på at importøren følger opp så bra de de lover? Hilsen Kristian F.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-01-19 13:53:25 +0200

Hei Kristian. Det er aldri hyggelig når bilmerker forsvinner og det får selvfølgelig også konsekvenser på bruktmarkedet. I praksis tror jeg nok Daihatsu er "ferdigsolgt" som nybiler her i Norge nå og det vil også få konsekvenser på bruktmarkedet.

Et allerede sært merke blir enda litt særere og noen vil nok holde seg unna bilene nettopp på grunn av det som nå har skjedd.

I praksis blir nok Daihatsu litt mer tungsolgt - og prisene vil bli lavere. Men det "hjelper" nok også litt at dette merket er såpass smalt i utganspunktet, det er nok ikke de mest merkebevisste som kjøper Daihatsu uansett.

Høres ut som du har fått en god totaldeal på Terios. Jeg ville vurdert å gå en runde til med selger for å se om det er mulig å presse litt pris på bakgrunn av nyheten. Du må nok også være forberedt på at den vil ha litt høyere verdtitap om noen år enn den ville hatt hvis Daihatsu fortsatt var et nybilmerke. Men akkurat hvor mye er vanskelig å anslå.

Dette er jo også en veldig kurant bil og mange gjør som deg: Kjøper den som bil nummer to. Kvaliteten er god og jeg ville heller ikke vært skeptisk til deler og oppfølging på mange år - det er jo en seriøs og stor importør som står bak her.

Lykke til med valget!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar