Revisjonshistorikk [tilbake]

Vel, det er neppe uten grunn at det for en tid siden poppet opp en nyhetsmelding om at Tesla var under etterforskning av amerikanske myndigheter etter en serie ulykker der man har mistanke om at den underliggende årsaken er feil i bilens assistentsystemer. Sagt på en annen måte: når man leverer biler som bokstavelg talt torpederer alt fra busser og andre tyngre kjøretøyer til andre biler og motorsykler som tilfeldigvis måtte befinne seg foran dem, da er det ikke utenkelig at man bommer bittelitt på andre områder også! Bedre blir ikke dette av at man ukritisk markedsfører det som i realiteten er helt ordinære førerstøttesystemer som "autopilot"! Det avslører i beste fall en ikke ubetydelig mangel på bakkekontakt i organisasjonen, og en total mangel på innsikt i hvilke designkriterier som må være oppfylt for at et slikt system skal kunne fungere.

Når det gjelder denne greia med regenering og det som egentlig går på samspillet med bilens stabilsieringsprogram, er det rimelig åpenbart at dette er kritisk på såvidt tunge biler. MEn som Kamerat Wizard jo er inne på, det er ikke spesielt mye snø i California! Hvem vet, kanhende designerne av dette delsystemet holder til i Silicon Valley og ikke har fått med seg at vinteren ennå ikke er avskaffet i "elbilnasjonen" Norge! Ellers bekrefter jo dette en tese jeg har lansert ved flere anledninger tidligere: det er visse likheter mellom Tesla Model S, enn si Model X, og Chevrolet BelAir fra tidlig 60-tall, spesielt på vinterføre! At store, sterke og ikke minst tunge amerikanske biler kan gi mer spenning enn føreren setter pris på i vinterlandet Norge, er noe man får med på kjøpet helt gratis!

The Bottom Line er at trådstarter fortjener ros og diplom for å dele sine erfaringer med andre, og jeg gir personlig terningkast 6 til en sjåffør som åpenbart har lang erfaring og vet å tilpasse kjørestilen etter kjøretøyet og forholdene! Vi skal selvfølgelig ikke se bort fra at Tesla etterhvert får med seg svakheter som dette, og kommer med oppgraderinger som gjør kundenes biler bedre og tryggere over tid, og det beste virkemiddelet for at så skal skje, er at gode og observante kunder der ute som opplever slike ting, sier klart og tydelig fra, gjerne med personlig mail til sjefen sjæl!

Antall visninger