Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg ville vel gjort som mange andre Oslo-beboere: reist kollektivt "i byen" og for den sakens skyld, innenfor østlandsområdet...det er et av de få områder i Norge som har noe som minner om et kollektivtilbud....og skaffet meg en helt grei dieselbrenner eller f.ex en Toyota hybrid for hytteturer, ferier og whatever - subisidiært leid en bil om vi snakker et par ganger i året. Dieselbrenner, fordi du får veldig mye god bil for 200.000 om du går for f.ex Skoda Octavia, kanhende du til og med kan flotte deg med firehjulstrekk, alternativt velger du si Toyota Prius. Da får du i begge tilfeller grei totaløkonomi, forutsatt at du bruker litt tid på å finne en bil i god stand - stikkord egenundersøkelse og NAF-kontroll når du finner en bil du virkelig har lyst på. Og som alltid: NAF-kontroll FØR - FØR - FØR du undertegner kjøpekontrakten!!!!!!!!!!!!!

Med elbil og 200.000 kan du glemme denne greia med "bra" rekkevidde, du får kanhende en elbil med omtrent halvparten av rekkevidden på en Lada 1500 S fra 1974! Skal du tilhytta på fjellet på vinterstid, vel, det kan verta ovseleg spanande! Men greit nok, ta en titt HER og se hva du får - jeg ville vurdert Nisse-Leif eller Kia Soul her - da får du relativt ny bil med gode egenskaper: https://www.finn.no/car/used/search.html?enginefuel=0%2F4&pricefrom=150000&priceto=200000&sort=PUBLISHEDDESC

EN TING DU IMIDLERTID BØR HA KLART FOR DEG: elbil er IKKE noen "free lunch", spesielt ikke om du ikke har mulighet til å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader! Skal du basere deg på kommersielle ladetilbud, vil du dels betale dyrt for å "fylle tanken", dels vil du tilbringe mange timer i ladekø, for ikke å snakke om å spise nudler mens du står der og venter! Og "hurtiglading"? Vel, om du snakker om så og så mange prosent kapasitet på en halvtime til en time, det er realistisk, men du får ikke ultra-super-duper-hurtiglading sånn uten videre - og defintiivt ikke for 200.000 spenn. Sånn er det bare - elbil innebærer en drøss kompromisser. Lykke til!

Antall visninger