Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg vil anbefale at du kommer litt ned på jorda og foretar en realitetsvurdering av hvilke midler du har til rådighet, både i forhold til innkjøp, men også i forhold til drift og vedlikehold. For ikke å snakke om hva i alle dager som gjør at du bare "må ha" en svær off-roader med capibility for å krysse Sahara eller noe annet festlig! Litt overkill for å kjøre til og fra jobb med liksom - eller til og fra videregående skole! For ikke å snakke om til og fra det lokale gatekjøkkenet.

For, innkjøpsprisen på denne sorten biler i grei stand er naturlig nok skyhøy. Og nei, det er på ingen måte billig verken å eie dem eller kjøre dem! Drift og vedlikehold har sin pris! Og ja, Mercedes Gelende-traktor kan du i noen tilfeller få meget billig, men det er faktisk en hel gullrekke med gode grunner til at dritten er billig! Som du fornuftig nok er inne på, dette er en sikker snarvei til både økonomisk ruin og en solid dose gråt og tenners gnissel! En f.d kollega har faktisk kjøpt ikke bare en, men TO støkker! Hvorfor? Jo....da har han DELEBIL ser du! I tillegg har han grei inntekt, han er ungkar og sprellemann, nå rundt de 60, i tillegg har han i sin grønne ungdom gått i lære som mekaniker og holdt kunnskapen sånn nogenlunde ved like siden! Han er mao en av dem som fortjener betegnelsen Meget Avansert Garasjemekaniker! I tillegg har han verktøy nok til å starte et middels automobilverksted og sannsynligvis også tilgang til et f.d tungbilverksted på en dekomomisjonert flyplass når han har lyst til å skru litt. Når du sier "ungdomsbil", er det overveiende sannsynlig at du mangler det aller meste av de tingene denne karten har tilgang til.

Du bør mao sitkke fingeren i jorda og velge en grei og pålitelig, helt ordinær bil som din førstebil. Hadde nær sagt, om du vil ha noe "annerledes,", kjøp deg heller en Volvo Amazon eller en firkant-Volvo, da lærer du å skru på en god måte, og du slipper å ruinere deg. Du lærer også å kjøre som folk, hvis du idiotkjører med en veteranbil, ja da straffer det seg lynraskt! Og vil du ha noe nyere, se i retning av f.ex en Golf, da får du både en morsom bil å kjøre og en relativt grei bil å skru på! Lykke til! Et PS: vil d lære å skru sjæl, kjøp det GODT verktøy - litt etter litt! Unngå det billigste! Skaff deg gjerne også en verktstedshåndbok, eventuelt Hanyes-bok, for den bilen du måtte velge. Det gjør dels livet enklere, dels lærer du litt etter litt - det blir litt som en lærebok!

Antall visninger