Revisjonshistorikk [tilbake]

Be advised....skaff deg rede på hvordan du skifter pærene før du går i gang! Som det fremgår over, på nyere biler er det til tider så kronglete at det halve kan være nok! Da blir det viktigere enn noensinne å gjøre de rette tingene i rette rekkefølge - så man ikke ender opp med en liten katastrofe i form av lykteinnsatser man ikke får på plass igjen - eller noe annet festlig! Jeg har f.ex VW Netw Beetle generasjon I øverst på lista over biler der designerne skulle hatt pryl: der løsner man et par muttere, jolly fine - det er alt man trenger å løsne! Men - det et STORT men: det neste man gjør, er å trekke lykteinnsatsene fooooooooooooorsiktig ut! Det er ikke så enkelt som det høres ut, det er tidels millimeters toleranse, og vrir man en millimeter for meget, ja da kiler dritten seg sånn at man må jobbe en halv dag for å få lirka lykteinnsatsen løs igjen! Og skal man skifte blonklyspære på sideblinklysene? Væresågo' ut med hele dashbordet for å komme til mutteren som holder blinklyset fra baksiden! Helt fantastisk hyperintelligent, burde fått en designpris!

ÅRSAKEN er at "noen" i all sin uendelige visdom designet karosseriet, dernest kom man på at det ville være lurt å bare hive dette på et chassis fra Golf IV! For å få til dette, ja da måtte man bruke skojern! Og nei, Beetle er IKKE den eneste bilen som er designet på dette viset, om du ser på biler som har kommet i markedet fra si år 2000 and on, så blir det bare verre og verre! Det SKAL være vanskelig å gjøre helt enkle ting selv - underforstått - man skal tjene penger på service og vedlikehold også! Og det stopper ikke der: med BiXenon og LED i hovedlyktene har man aber pløtzlich funnet ut at det er like greit å bytte hele lykteinnsatsen fremfor å bytte pærer!

THE BOTTOM LINE er at den prisen du har fått, tyder på en nokså enkel bil å skifte pærene på! Men igjen - skaff deg prede på kvisleis du går frem FØR du løper og kjøper pærer et sted, stikkord YouTube eller en Haynes-bok, eventuelt spør på verkstedet! Og dropp Biltema, finn en mer seriøs leverandør og velg pærer fra en anerkjent produsent. BileXtra og T. Hansen bør kunne hjelpe deg - om jeg ikke husker helt feil. Lykke til!

Antall visninger