Revisjonshistorikk [tilbake]

Yes, Kuga er et godt valg, og noe kynisk sett, du kjører både måneder og år helt gratis for de pengene du eventuelt må legge på bordet for å bytte bil! Overgangskostnaden er skyhøy, og en av de virkelige kostnadsdriverne i dette regnestykket! Drivstoff koster ålright, men det er faktisk en av de minste postene på bilbudsjettet om vi ser helhetlig på det! Kanhende det betyr noe om du kjører si 50-70.000 km i året og har en benziner, men har du en grei dieslemotor har du allerede gjort et kjempegodt valg, etter mitt hode et av de beste valgene du overhode kan gjøre!

For ordens skyld: jeg har kjørt diesel selv en stund, de siste åra med firehjulstrekk. Forskjellen i forbruk med firehjulstrekket er marginal, og som pensjonist, attpå til i en covid-tid, kjører jeg ikke så mye at jeg merker forskjellen noe sted! Kanhende vi snakker om 10 %.

Trickset med å få ned forbruket er ellers å kjøre litt "lastebil", dvs kjøre på momentet, øke farten en smule på vei inn mot en bakke, og akseptere noe lavere hastighet opp bakken - man legger seg på en hastighet der bilen jobber greit. Sørg også for å holde god avstand til forankjørende, da kan du kjøre mye, mye jevnere enn folk flest pleier å gjøre. Jeg får mye av dette "gratis", dels fordi jeg har kjørt lastebil i ungdommen, jeg har til tider kjørt veldig mange kilometer i året, med de konsekvenser dette har for kjørestilen, og i tillegg har jeg en adaptiv cruisekontroll som jeg har satt opp på en slik måte at den aksellerer og bremser mykt, med "veldig lang" avstand til forankjørerende, i praksis tre sekunder. Om du har cruisekontroll: bruk den bevisst!

Antall visninger