Revisjonshistorikk [tilbake]

Som jeg skulle sagt det sjæl, legg til at det er en god regel å unnngå å trekke turtall på kald motor, olja skal være gjennomvarm før man drar på....med en dieselbil må man da kjøre si 2-3 mil før man drar på. Nei, man trenger ikke lusekjøre, men være litt bevisst med gassfoten.

Ellers burde chiptuning, eller "tukling", vært forbudt ved lov. Det er det jo forsåvidt også - om dtte ikke blir meldt inn til Biltilsynet - da kreves bla dokumentasjon for at utslippene er innenfor satte krav hhv typegodkjenningen - er det faktisk ulovliig og en god grunn til å si "nei" til å kjøpe en bil.

The Bottom Line er at min subjektive oppfatning er at en god bil bør kunne rulle de 500' uten nevneverdige problemer whatsoever, gitt et normalt godt vedlikeholdsregime. Ikke noe problem med nonen hundre tusen til heller, men som Kamerat Wizard sier, det er et par grunnleggende forutsetninger som må være tilstede! Legg gjerne til at understellsbehandling med jevnlig etterbehandling er en viktig del av dette, nyere biler ruster som kjeks, om ikke den bilen du nevner er understellsbehandlet, bør den sjekkes opp i så måte pronto!

Ellers kan en idiot kjøre i støkker en fluinka ny bil på en liten halvtime på "kveldmoro" på en parkeringsplass, det har skjedd mer enn en gang...så står tufsen der og klager på dårlig bil etter noen åttetall i grotesk hastighet med like grotesk turtall på kald motor....!

Antall visninger