Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann – om bilen din gynger som en trampoline kan det nok være støtdemperne som er dårlige. Oppgaven til disse er jo nettopp å hindre nettopp gynging.

Det er klart at stivere fjærer også kan hjelpe på dette, men ikke uten at det går noe utover komforten. Man får ikke både i pose og sekk …

Sportsfjærer er lavere (kortere) og stivere enn de originale. De gir en mer direkte kjøre- og styrefølelse, men du kjenner også bedre i ujevnheter og humper i veien. Disse fjærene gir også bilen et litt med sporty utseende, som er viktig for mange. Kort fortalt får du lavere avstand mellom hjul og øvre skjemkant.

Biler med M-Sport understell har dette standard, men det finnes også masse ettermarkeds-greier å få tak i her. Også som er enda levere.

Om man monterer bare litt lavere fjærer behøver man vanligvis ikke å skifte dempere. Er støtdemperne slitte er jo en annen sak. Da bør de absolutt byttes.

Jeg vil anbefale deg å få tatt en god kontroll av støtdempere – og sjekk av fjærer. Om du skal bytte fjærer må du gjøre et verdivalg: Sporty eller komfortabelt. Må du bytte dempere bør du velge noen med litt god kvalitet fra et kjent merke, framfor bare å se på pris.

Lykke til!