Revisjonshistorikk [tilbake]

Helt korrekt som Kamerat Wizard sier, dog vil jeg tilføye en ting: piggfrie vintredekk er IKKE helårsdekk!!! Ja, også jeg kjører ut de siste millimeterne på våren og sommeren, dvs når det er mindre enn 4 mm igjen betrakter jeg dem som uaktuelle for en vinter til. Og nei, jeg kjører dem IKKE ned til 1.6 mm, grensa går ved 2 mm. Når du referer til 2.5 mm...? Gitt det faktum at piggrrie vinterdekk slites så du kan se det fra tur til tur ved sommerlige temperaturer, vil jeg tro at du seriøst bør vurdere å skifte dem i løpet av si de neste tusen kilometerne. Du må så alikevel ha nye dekk før neste vinter - som nevnt - 4 mm er en fornuftig grense for vinterdekk.

Som du sikkert er klar over, piggfrie vinterdekk er heller ikke ideelt på våt vei, spesielt ikke om sommeren. Med såvidt lite mønster som 2.5 mm forstår jeg veldig godt at verkstedet ditt kan ha anbefalt deg å skifte dekk. Om du synes det er dyrt...ta en ringerunde...det kan lønne seg!

I DITT STED ville jeg også seriøst vurdert å skaffe meg et sett felger med sommerdekk. Det koster lite, og nei, det er faktisk ikke verken optimalt ifht sikkerhet eller økonomi å kjøre på piggfrie vintredekk i sommerhalvåret. Du sparer vesentlig mer på å ha et sett sommerdekk...og vipper du over dekka sjæl høst og vår....koster deg deg si en halvtime i året....et par timer om du som meg sørger for å fette inn høla boltene står i og navet...pluss en rask sjekk av hjuloppheng, bremseskiver, klosser osv....alt ettersom hva man gjør det til.

DEKK SOM MARKEDSFØRES SOM HELÅRSDEKK FINNES, men den sorten bør man styre klar, det er verken det ene eller andre: dårlige på sommerføre, dårlige på vinterføre. Kanhende de duger nede på kontinentet, men jeg tviler....fikk en bruktbil levert med så godt som nye dekk i den sjangeren en gang...de sto kun på bilen en mil - frem til nærmeste dekkutsalg...der gikk de rett i containeren og ble byttet med nye, nordiske vinterdekk....dekk er blant det mest sikkerhetskritiske på en bil. I det hele tatt: ta vare på deg selv, unn deg et sett sommerdekk, et sett vinterekk. Lykke til, og husk å kjøre defensivt og forsiktig til du har bytta dekk!