Revisjonshistorikk [tilbake]

En liten pekefinger her: mange guttunger som ikke blir voksne og fortsetter med litt for meget leik og moro etter at de har fått kone og barn, får ofte en heller brå og brutal oppvåkning: det er faktisk sånn at det "svake" kjønn ofte er svært bevisst hva de forventer av en relasjon, spesielt når det etterhvert kommer barn med i bildet. Dersom "han far" måtte innbille seg at han bare kan dure i vei og fortsette med leik og moro, og la "ho mor" sitte igjen med ansvaret for hus og hjem og barna på toppen, ja da tar han skammelig feil! Den slags gikk av moten på 60-tallet, dagens kvinner har både bein i nesa og kan stå på egne bein om så måtte være påkrevet! Mange har sogar bedre utdannelse og bedre jobb enn "han far"!

Poenget? Dersom "han far" leiker litt for mykje, vil "ho mor" før eller siden spørre seg sjæl hva i alle dager hun trenger "han far" til! Ikke bare bruker han for mye, kanhende all sin fritid på denne jævla bilen, han svir også av ovseleg mykje pengar på det "ho mor" ofte vil oppleve som en reinspikka egotripp! Og nei, bil er pinadø ikke gratis, heller ikke en utgammel Volvo 240!

Konsekvensen? "Ho mor" kvitter seg med "han far", og tro meg, samlivsbrudd er IKKE noen spøk med tre små barn: stikkord: bidragsfogden! Rent bortsett fra dette er det følelsesmessig tungt, også for "han far", som jeg sier til nye medlemmer i klubben av "forlatte fedre": livet blir aldri det samme igjen!

The bottom line er enkel her: alt med måte! Kone og barn må og skal ha første prioritet, og det er faktisk en hel del andre ting som bør komme på lista før "råning" og "hobbybil"! Og å satse på en utgammel bil som familiebil og/eller bruksbil når man har stiftet familie? Det er så høl i hue som det kan få blitt, det gjør man ikke om man ikke er pokka nødt!

Ellers? Ja, mange unge kjøper i dag fjonge biler i både hundretusenkroners klassen og sogar mye mer som "førstebil", som foreldregenerasjonen har mange dog en tendens til å låne mer enn båten bærer! Lav rente og låneinstitusjoner som kaster hele gullrekka fra "billige" forbrukslån til kredittkort med altfor høy ramme etter alle som har en nogenlunde fast inntekt (og mange som ikke har det) er med sikkerhet en medvirkende årsak til at Ola Nordmanns låneopptak har økt hinsides enhver fornuft de siste 20-30 åra! Hustandenes gjeldsandel er absurd høy, det er ikke for ingenting at økonomene fra tid til annen bruker begrepet "boble"!

Sånn ar det ikke når jeg var ung, takk og lov for det! Man kan jo bli fristet over evne av mindre!

Antall visninger