Revisjonshistorikk [tilbake]

Yes, Kinaræl, Koreadekk, japsesdekk, samtidlige burde vært forbudt ved lov. Man går bare ikke hen og kjøper en bil til en million og sparer på dekka! Spesielt ikke vinterdekk! Se for deg hvor liten kontaktflate bilen egentlig har mot veien....tenk dernest grundig gjennom hvilke forhold man kommer ut for i løpet av en vinter....en etron veier vel rundt et par tonn give or take! Dekka er den mest kritiske faktoren for din og familiens sikkerhet, her er det bare det beste som duger, verken mer eller mindre. For seriøse vinterforhold er det kun Nokian Hakkapellita som gjelder, i praksis gruser dette dekket konkurrentene. Conti er en god nummer to, og et bedre allround-dekk.

Pigg eller piggfritt avhenger av føreforholdene der du bor, har du mye underkjølt regn, altså mye isdekke med vann på toppen, gå for piggdekk. Har du tørre, kalde vinterforhold det meste av vinteren, eventuelt litt slaps og sådant mer, avløst av sporadisk bar vei uten is, ja da er piggfrie jolly fine. Ellers kommer man svært godt frem med piggfrie dekk, jeg har selv gjentatte ganger kjørt opp ganske heftige bakker med isdekke, attpå til med vann på toppen, men du og du, om man akkurat ikke kommer opp....eller når man snur og skal ned igjen...da oppdager man livets harde realiteter! Da forvandles en bil med piggfrie dekk til verdens største kjelke! Hurtigkjetting på lur er en god ting å ha, faktisk også om man kjører på piggdekk!

The Bottom Line er at du like gjerne kan spare enda mer penger og heller velge en Nissan Leaf eller Hyunadai Kona om du i det hele tatt vurderer å kjøpe søppeldekk for å spare noen kroner. Da trenger du rett og slett ikke en Audi, og du trenger ikke firehjulstrekk, billigdekka fjerner så alikevel sikkerhetsgevinsten du får ved å velge en feiende flott Audi med quatro, markedets beste ESP og hele gullrekka med sikkerhetsutstyr. Som sagt...tenk på kontaktflaten mot veien, det er en kritisk faktor her, og årsaken til at gode dekk er alfa og omega så lenge vinteren ennå ikke er avskaffet.

Antall visninger