Revisjonshistorikk [tilbake]

For all del, BBP-metoden er en veldig god ting! Men alt med måte, ikke for barnas skyld, men fordi man også bør ha et buffer. Ellers tenker jeg jo at en Tiguan som den kamerat Rolf har, gir ham et vesentlig bedre firehjulstrekk enn alle elbiler på markedet i dag....kanhende untatt denne fjonge Audien. Men med på kjøpet med elbil følger det et par, tre store bakdeler med på kjøpet: rekkeviddeangst...ref artikkel publisert på "Motor" i dag om rekkevidde og elbiler i kulda...det følger med nyordet "ladekø"....tid tar det også å stoppe for å lade etter et par hundre kilometer! Og vær du sikker på at du ikke finner lademuligheter når du trenger det! I det hele tatt: jeg ville ikke bytta en feiende flott Tiguan (Jeg har som kjent Golf med samme sorten firehjulstrekk sjæl) med elbil. Da ville jeg heller tatt en BBP og sagt som Ole Brumm: ja takk, begge deler, og kjøpt en pent brukt E-Golf som en nummer to bil til småkjøring i sommerhalvåret :-)

The Bottom Line er at det er deilig å være pensjonist i Norge, spesielt om man har jobbet noen tiår for den norske stat. Det gir frihet, det gir mulighet til å sette seg i bilen og kjøre på bærtur f.ex! Og uansett om man kjører på bærtur i Telemarks ikke-så-dype skoger eller russisk Karelia, det er veldig greit med både seriøst firehjulstrekk, litt bagasjeplass og ikke minst: rekkevidde nok til å komme både dit man ønsker og hjem igjen! Rett nok må jeg fylle tanken en gang for komme frem og tilbake til russisk Karelia her fra Rogaland, men det er litt forskjell på EN tanking og en dullion ladestopp underveis! For ikke å snakke om hvor morsomt det er å kjøre over Brokke-Suleskar mot Drammen og videre derfra til Stockholm når man legger i vei i "austerveg"! For noen av oss er slike "avstikkere" noe av det vi liker best med å kjøre bil, og det er enkel hoderegning her, skal man kjøre elbil fra Sirdal til Drammen via Notodden-Kongsberg, blir det et par utfordringer! Sånn er det her hjemme i Rogaland også, ja, det kan gå nogenlunde greit å få ladet langs E39, kanhende også i gryta rundt Sandnes-Stavanger, litt kø kanhende, men det kan gå. Ellers i fylket? Not my cup of tea, og opp gjennom åra finnes det knapt en avkrok i Rogaland der jeg IKKE har vært :-)

Nå vet jeg jo ikke hvilket kjøremønster vår venn Rolf har, men som Kamerat K her er inne på, man skal prioritere egne behov og eget kjøremønster, og ikke svelge reklame og salgsprat rått og råttent! I det hele tatt: man tenke rnøye gjennom behov og kjøremønster, og noterer seg den berømte setningen: man vet hva man har, men ikke hva man får!

En ting som er ufattelig morsomt er faktisk å prøvekjøre hele bøttebaletten med aktuelle biler, kjøre fra butikk til butikk og få selgerne til å smøre seg inn med vaselin og spenefett for å gjøre deg til lags! Mange har gode kaker, og demobiler, det har man nok av! Det dreier seg jo om en stor investering, da skal man være fornøyd! Nøkkelen her er grundig prøvekjøring! Kanhende man finner ut at den blen man har, likevel er den beste ?!? Eller kanhende man finner den perfekte bil!

Uansett, det er veldig moro, og møter man selgere som IKKE er greie og har gode nok kaker, ja da vet man iallefall hvor man IKKE skal handle bil de neste 100 åra! Som sagt, måtte Kamerat Rolf få en like grei pensjonisttilværelse som oss andre i pensjonistklubben!

Antall visninger