Revisjonshistorikk [tilbake]

Ja, Kamerat K har aldeles rett, navnet på dekket tilsier at dette er et piggdekk der "noen" har glemt piggene et sted på veien til butikken! Når det er sagt, det er ikke første gang, og det blir neppe siste gangen vi ser det. Årsaken er uansett den samme: man ønsker å redusere kostnadene, man ønsker greiere logistikk for seg selv. At proffesjonelle aktører gjør feil, som alle andre? You bet! Men når det skjer med hele produksjonserier? Da er den tilsiktet feil. Hva det er i dette tilfelle, kan man nok undres på,men det er overveiende sannsynlig at forhandler kommer til å sette på påhengengeren og finne en nice excuse. Som sagt, det vil være forskjell på egenskapene, men forhandler vil ha dekning for en påståand om "godt nok". Det du kan gjøre, er å be om en prisreduksjon, om ikke i kroner og øre, så et "gavekort", en tilgodelapp, som du kan bruke neste gang. Det sitter ikke riktig like langt inne som prisavslag og rene penger tilbake.

Dog...her har du nok fått en grei pris i utgangspunktet, og dekk som fungerer gitt ditt kjøremønster og ditt erfaringsnivå. Mye dreier seg jo om nettopp erfaring og ikke minst, evnen til å forstå at på glatta kan 60 km/t være ovseleg mykje for fort uansett hvilke dekk man måtte ha! I det hele tatt, det dreier seg om å tilpasse farten etter forholdene og det veigrepet man faktisk har der og da!

Den måten du beskriver tingene på, gjenspeiler for meg en rimelig god vurderingsevne. Det kan fort gå greit! Lykke til og en riktig god nyttårsaften!