Revisjonshistorikk [tilbake]

Biltilsynet eller Statens Vegvesen er det rette stedet å spørre her...drenst bør du dobbeltsjekke hos Skattedirektoratet...fortrinnsvis gjennom skriftlig kommunikasjon sånn at du ikke står med skjegget i postkassa og en avgiftsregning i ettertid. Ellers sliter jeg litt med å forstå hva du egentlig spør om her, du skriver innledningsvis at du har sporadisk behov for 3-seter.....dernest at bilen er levert med 2 seter bak og et enkelt sete. 2+1 blir 3 etter min hoderegning. Snakker du om en bil som er levert som 3-seter, eller snakker du om antall seter når bilen blir levert som personbil...altså at disse 2+1 setene alle sammen er det som er påtenkt BAK i bilen?

Uahvengig av hva du har tenkt og hva du egentlig beskriver: om bilen er en ordinær pickup som er levert og fortollet med 2 separate seter foran og 0 seter bak, har du et problem: Staten er veldig striks på at man skal ha "sitt", her innebærer det at du kan forvente at svaret blir at bilen må omregistreres til personbil om du så bare tenker på å montere et barnesete bak i bilen. Sånn er det bare, men som nevnt innledningsvis, det koster ikke mer enn litt tid å spørre....det verste som kan skje er at du får et rungende "nei". Å montere en 3-seter "sofa" foran er såvidt jeg forstår, noe komplisert siden girspaken er der den er, men et varebiloppsett med en mini-sofa med to sittplasser der passasjersetet står i dag, kunne vært en mulig løsning gitt at bilen også leveres i en slik konfigurasjon. Dog...om en slik løsning ikke er plug-and-play, er det ekstremt lite sannsynlig at du får godkjent løsningen uten veldig, veldig mye frem og tilbake. Det har med sikkerhet å gjøre, bla innfesting av sikkerhetsbeltene og forholdet til kollisjonspute på passasjersiden.

Det du kan få godkjent uten dilldall, er å sette inn et sete bak, der alt er fiks-ferdig. Men igjen, sjekk med det kgl norske Biltilsyn, sjekk med skattedirektoratet...det er overveiende sannsynlig at det vil koste skjorta i avgifter...selvfølgelig alt etter hvor gammel bilen har rukket å bli. Hvem vet, kanhende man er i julestemning og tilbyr deg muligheten, mirakler har skjedd før, men det verste du kan få er altså et "nei". Jeg ville definitivt ikke gitt opp uten å prøve. Lykke til!

Antall visninger