Revisjonshistorikk [tilbake]

Du har altså eliminert termostatn og for lite kjølevæske som kilde til problemet, men har du sjekka at det virkelig er varme på slangene inn til varmeapparatet? Er det ikke det, kan det være en tett slange, det kan være en ventil i klimaanlegget som ikke åpner, det kan være at varemeveksleren i klimaanlegget er fis tett, og det kan være en temperatursensor som "lurer" systemet. Jeg ville tatt feilsøket i omtrent den rekkefølgen, altså det som er enklest å komme til først. Ja, luiftmengde har betydning, men det er først og fremst kjølevæska som er "energibæreren" her.

Pollenfilteret? Nada, om du har tilnærmet normal luftstrøm når vifta går (og du ikke har trøkket på en knapp som sier "resirk") er iallefall ikke pollenfilteret fis tett. Er du i tvil, er det jo så enkelt som å plukke det ut og prøve uten...bare for å ha prøvd det. Ellers er det vel ikke altfor lenge siden du skiftet dette, koster lite og betyr mye for luftkvaliteten inne i bilen. Men bare så det er sagt: du skal ha en betydelig reduksjon i luftstrømmen for at det skal medføre "såvidt lunk" i bilen, om vi skal sette "tall" på det snakker vi om minst 70 % reduksjon i forhold til normal luftmengde. Dvs at vifta ikke får luft i det hele tatt, eventuelt går den ikke i det hele tatt.

Og nei, normalt sett har det ikke betydning for varmeapparatet om det er lite gass i AC-delen. Om du slår systemet over på full kjøling, merker du fort om det er futt i kjøledelen, mao får du en indikasjon på om det er nogenlunde greit med gass i systemet eller ikke. Fungerer ikke dette heller, ja da ville jeg nok rådført meg med et verksted som kan disse tingene. Sagt på en annen måte: om du ikke har verken varme eller kulde, er det noe fundamentalt feil. Lykke til!