Revisjonshistorikk [tilbake]

Gå for Golfen med dieselmotor. Den passer best til tid kjøremønster,og vil gi det mange problemfrie år. Attpå til en større reparasjon med 5 års garanti fra 2018 er gull verdt her!

Mhp Skoda Fabia er det i utgangspunktet en grei og god bil, men, det er et stort "men" her: 1.4 TSI som sitter i denne bilen ble frem til 2013 levert med kamkjede. Strammeren var feilkonstruert, og som vi vet, om kamkjedet begynner å slenge og hoppe over tenner osv, da får man totalt motorhavari. Det koster penger, mye penger. At bilen er kjørt noen kilometer, gir ingen garanti for at ikke dette kan skje i fremtiden, og siden det er en "norsk" bil, er det neppe gjort en modifikasjon som retter opp problemet. Nei, det koster ikke noe å undersøke om det er gjort på denne bilen, evnt om motoren er skiftet et sted på veien, men når det ikke står noe om dette i annonsen, er det overveiende sannsynlig at motoren er "urørt". Jeg ville definitivt ikke gamblet på at dette holder, dertil har det vært for mye problemer med disse motorene! Legg til at dette også er en RS-versjon, altså en litt sprekere motor med hele 180 hk....det gjør ikke akkurat belastningene på motoren mindre! Det vil med sikkerhet også medføre et enda høyere drivstoff-forbruk enn det som er en av markedets gjerrigste dieselmotorer i Golfen!

Ellers er det ikke rasjonering på gode bruktbiler, om du finner en Fabia som er NYERE enn 2013 MED REGISTERREIM OG IKKE KAMKJEDE - det er her forskjellen ligger - er det et trygt kjøp. Det koker ned til om du vil ha diesel eller bensinbil, i og med at du har "noe langkjøring innimellom" vil du neppe få problemer med diesel partikkel filteret.....DPF som det kalles på fint. Dette kan kokse igjen om du kjører MYE småkjøring...med trykk på MYE....men for alle praktiske hensyn....med ditt kjøremønster trenger du ikke bekymre deg for dette. Fordelen med en dieselbrenner er vesentlig lavere drivstoffutgifter, regn med at du kan kjøre Golfen i annonsen på lave 0.4 ved langkjøring uten å tenke på å kjøre økonomisk!

GOLFEN selges også med en 12 MND GARANTI. Jeg ville ikke vært i tvil! Men få med deg noen som kan det du ikke kan, prøvekjør, ta en visuell sjekk av bilen, se etter mulig rust, sjekk verkstedshistorikk, sjekk tilstandsrapport / verkstsedsjekk. På MOTORS hjemmesider finner du forøvrig sjekklister for både prøvekjøring og resten av de tingene som er lurt å sjekke. Ikke noen heksekunst. Ellers er det lurt å huske at det ikke er rasjonering på gode bruktbiler! Lykke til!