Revisjonshistorikk [tilbake]

Først og fremt: for ren elbil er et to grunnleggende forutsetninger som bør ligge i bunnen: et kjøremønster der småkjøring utgjør mesteparten av kjøringa....er det f.ex 30 mil hver vei til hytta og dere reiser på hytta annenhveruke året rundt, blir det fort spennende med elbil! Både begrenset rekkevidde og rådyr strøm om dere må lade underveis er en skikkelig showstopper. Showstopper nummer to er dette med mulighet for å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader....dette er en absolutt forutsetning for at elbil i det hele tatt skal være et alternativ. Det ingen sier høyt, er at så lenge norske strømpriser er som de er, vil hjemmelading av elbilen egentlig være det største incentivet til å få folket til å kjøpe elbil....verken mer eller mindre! Se bare hen til Danmark, der koster det fort vekk mer å kjøre Tesla enn en dieselbrenner!

For meg fremstår det også som om dere har planer som innebærer at dere får tre bleiebarn samtidig, og derved også behov for tre barneseter samtidig. Da skal dere definitivt se nøye på elbilene før dere kjøper....er det virkelig plass :-) ? Det er der alternativer som Superb og Kodiaq kommer inn i bildet! Ja, det finnes flere biler som faktisk har3x isofix på rekke og rad og tl og med har plass til det, men vær klar over at isofix tar plass i seg selv, det kan være påpkrevet å feste et av setene med belter uansett. Sånn er det bare, dog kan dere jo gå for en syv-seter også. I tillegg til Kodiaq, som jo har vært på markedet såpass lenge at de rimeligste begynner å nærme seg budsjettet dere har satt, kan dere se i retning av VW Touran og Caddy i syv-seters versjon. VW Sharan i siste versjon ligger etterhvert gunstig i pris, og glem ikke Ford S-Max, det er en feiende flott bil som er både pålitelig og barnevennlig, med et hav av plass.

The Bottom Line er at dere har et relativt begrenset budsjett. Om dere kan leve med litt trangere bil vil jo også Passat og Octavia være mer enn store nok, faktum er at jeg har mennesker i familien som trøkker inn tre barneseter i baksetet på en Toyota Prius! Ja, det blir litt trangt i det ene forsetet, men det går! Med begrenset budsjett ville jeg heller ikke bekymret meg for mye om bilen var diesel eller bensin, ja, bensin uten diesel partikkelfitler er en klar fordel med mye småkjøring, men med langturer til hytta med jevne mellomrom kan det fort gå bra! I det hele tatt, tenk gjerne utenfor boksen, i retning av et "godt-nok" kompromiss. Alle de jeg nevner over er greie biler for en barnefamilie, og om dere finner ut at dere vil strekke budsjettet litt for å få "mer bil", tenker jeg jo at Kodiaq og S-Max vil være et godt alternativ. Om dere vil strekke budsjettet enda et hakk, kan elbilene dere nevner være tingen, ingenting er som ny bil, men glem nå ikke ut dette med hjemmelader! Og....ta gjerne en tur innom butikken og få forhandler til å demonstrere hvordan dere eventuelt kan dytte inn tre barneseter....såpass må de gidde å gjøre for kundene :-)

Ja, det finnes jo også flere alternativer, men glem ikke at VAG er blant de bilene som er greiest å eie over tid....med Ford som et god alternativ her....vår gode venn Kamerat K kan si mer om akkurat dette...han har til og med klart å overbevise meg om at enkelte Ford faktisk er et godt valg! For det tilfelle at dere vil se på andre alternativer: sjekk HER: https://www.carbuyer.co.uk/reviews/recommended/best-cars-with-three-isofix-points

Lykke til med famileforøkelse og valg av bil!

Antall visninger