Revisjonshistorikk [tilbake]

Dette er to vidt forskjellige biler, på ingen måte produsert over samme lest. Forskjellen i kjørelengde er så marginal at det er uten betydning, se heller på tilstandsrapportene - for biler i denne prisklassen er tilstandsrapport obligatorisk, og det bør være en god rapport som forteller deg noe om bilens faktiske tiltand, ikke en tippetegn-kryss rapport! Du bør også gå gjennom bilens verkdstedshistorikk, sjekk spesielt med tanke på at alle servicer skal være utført til rett intervall, og at det ikke ligger f.ex en "stor service" og venter rundt neste sving! Uten forkleinelse for noen, mange spekulerer i å selge bilen rett før neste service....det kan raskt bety en titusenlapp!

Sjekk også BEGGE dekksettene, med denne kjørelengda er det ikke uvanlig at bilen selges med to dekk som kun har marginalt med mønster igjen....også her hender det at forhandlerne krøsser av for "gode dekk" på tilstandspporten....og vips....så sitter du med skjegget i postkassa når du kommer hjem med den feiende flotte nye bilen og må kjøpe to sett nye dekk! Både utestående servicer, dekk og alt annet som måtte være feil, er lett å få rettet på uten utgifter for deg FØR kontrakten er underskrevet. ETTER at kontrakten er underskrevet kan du risikere at selgeren ler rått og henviser til kontrakten og tilstandsrapporten. To sett dekk og en service...det kan fort utgjøre en betydelig utgift for deg i etterkant. Det er noe man bør unngå!

The Bottom Line her er at du ikke sier noe om hvorvidt vår venn S-Max er registert....er det en bil som er førstegangsregistert i 2015, er fabrikkgarantien long gone, er den registert i juni 2016 kan det være at du har en bitteliten rest av fabrikk-garantien igjen...gitt at det er en "norsk" bil. Det er antagelig ikke den Edge'en du ser på, siden du nevner bruktgaranti. Uavhengig av andre faktorer, garanti er alltid greit å ha, men det tilsiedesetter ikke at alfa og omega ved ethvert bruktbilkjøp er å sjekke det man kan og litt til! Er du usikker på hva du bør sjekke, ta utskrift av sjekklistene for bruktbilkjøp fra Motors hjemmesider og krøss av etterhvert! Få gjerne med en god venn som kan sine ting mhp bil, det er alltid greit med moralk støtte. Likeledes: sett av tid til en grundig prøvekjøring, aldri, med trykk på ALDRI, kjøpe bruktbil uten prøvekjøring! Her har du ekstra god grunn til å prøvekjøre BEGGE: det er to vidt forskjellige biler, der du nok bør gå en ekstra runde med deg selv og tenke nøye gjennom kjøremønster og hvilke preferanser du og familen egentlig har.

For min del foretrekker jeg VAG, men si at jeg hadde hytte, gjerne litt sansen for det amerikanske, da er Ford Edge det soleklare valget. Om jeg hadde hjemmeboende barn og i store trekk kjørte til og fra butikken det meste av året, med en langtur med familien i dann og vann på gode veier? Da er S-Max det beste alternativet. Mhp sikkerhet generelt, driftsikkerhet, servicevennlighet og totaløkonomi er det overveiende sannsynlig hipp som happ her: du legger i stor grad lista sjæl gjennom et normalt godt vedlikeholdsregime og jevnlig understellsbehandling. Pass på bilen og den passer på deg, Ford er definitivt ikke det dårligste valget på noen som helst måte! Lykke til!