Revisjonshistorikk [tilbake]

Ja, Renault kan være et greit kjøp om man ser på bruktprisen alene, men jeg ville ikke uten videre hatt spesielt stor tiltro til dette med kvalitetsløft sånn uten videre. Motorene er det beste hos Renault, den skal de ha, men nybilsalget har ligget nede i så mange år at du ikke har spesielt mye å velge i. En titt på finn får imidlertid frem en svært så interessant bil, om jeg hadde vært på utkikk etter Renault ville jeg spandert å se nærmere på DENNE: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=189315299

Du kan kanhende strekke budsjettet noe og se nærmere på Dacia Duster, den som er lavest priset på finn akkurat nå ligger på knappe 80.000. Ikke verst for en 2014-modell, jeg har merket meg at bilen selger relativt godt i den russiske føderasjon. Det tilsier at inntrykket av en bil som er både robust og grei å vedlikeholde er korrekt. Ellers er jo ikke en nedskalert dieselmotor noen "høydare", men for norske fartsgrenser er det akkurat nok. Det beste med en billigbil er at man kan lære mye av å eie dem, er man en habil mekaniker fra før kan man rett og slett kose seg og gjøre ting man ellers ikke ville våget å gi seg i kast med på en dyrere bil!

Det du alltid bør ha i bakhodet, er dette med sikkerhet. At du eier en Alfa fra før indikerer at du er over gjennomsnittet interessert i bil, da vet du hva du skal se etter, og du vet at jevnlig vedlikehold og null rust er alfa og omega her. Nei, ingen "eldre" biler er spesielt "sikre" om man skal være djevelens advokat, men både jeg og min mor har overlevd sidekollisjoner av den verst tenkelige sorten med hhv Jetta 1991 og Passat B5 anno 1998. Har du et godt sikkerhetsbur rundt kupeen - sjekk A-og B-stolpen spesielt - og i tillegg har stålbjelker i dørene og sidekollisjonsputer, ja da har du et godt utgangspunkt for å kunne fortelle om den berømte idioten som torpederte bilen din på vei til hytta. Så nei, jeg vil ikke bastant si at f.ex en Skoda Roomster som er noen år nyere, er et sikrere alternativ enn f.ex en noe eldre Laguna, men du bør ikke kjøpe usett eller uprøvet, sjekk det du kan på forhånd, og sett av tid til en god sjekk og prøvekjøring av aktuelle biler. Ja, det er "bare" en 50.000 kroners bil, men man vil tross alt gjerne ha glede av den en stund! Lykke til igjen!