Revisjonshistorikk [tilbake]

Joda, det er mye jeg vet, men poenget var her å gå innom noen av de alternativene som etter min oppfatning kan være mest fornuftige. Det er også sånn at utenpå kan de være nokså like, men inni er det hurra for den lille forskjellen! For Citroen og Pegeuot er det nok at potensielle kjøpere TROR det er en forskjell på kvaliteten når merket i fronten er forskjellig, det gjenspeiles i både antallet biler i markedet og prisnivået som brukt. Smaken er som baken, noen er tydeligvis villig til å betale litt ekstra for løvemerket i fronten. Det synes jeg er litt trist for Citroen, som egentlig er en helt grei bil på alle vis. Den er rett og slett så enkel at den er sjarmerende, litt 2CV følelse!

Med henblikk på Fiat, er det ikke bare den LILLE forskjellen, det er en bil der brukerne får en solid dose med såvel små fillefeil som større og mer alvorlige feil. Det har bla en større aktør som hadde, med trykk på HADDE en del slike biler i sin leasede bilpark fått erfare. For å si det sånn, det er ikke uten grunn at man aldri noensinne kommer til å slippe Fiat Pizzawagen til igjen, en firmabil som står mer på verksted enn den er på veien innebærer tapte inntekter og økte utgifter. Om du vil satse på Fiat i den tro at det er en bil som er likeverdig med Peugeot, jolly fine, smaken er som baken. Billig i innkjøp, men du bør være en over gjennomsnittet dyktig garasjemekaniker. Nei, det burde ikke være sånn, Fiat er normalt sett greie biler.

Mhp Opels Pizzawagen skal det ha vært litt av det samme, og det er ofte en grunn til at de store leasing-aktørene har valgt å ikke tilby Opel som et alternativ til sine kunder. Ja, det kan være så mangt, det kan være dette med at "evig eies kun et dårlig rykte", merkevaren Opel som engang sto svært så støtt blant norske bilkunder er behandlet stemoderlig av såvel GM Norge som merkeforhandlerne. Man kan gjerne tenke sånn at Citroen og Opel er i samme båt her, men min magefølelse sier at Citroen trekker det lengste strået av disse to når det gjelder egenskaper som for meg ville vært viktige om jeg skulle kjøpt pizzawagen. Om det skulle være uklart over, jeg tenker at Citroen vil være alternativet der du får "mest bil" for pengene, her en bil i best mulig stand, alternativt kan du lete til du finner en Caddy med sugediesel. The Bottom Line er at tilsynelatende "identiske" biler" ikke nødvendigvis er så like som vi gjerne vil tro.