Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei på deg! Service på bil er dyrt. Det er ikke vanskelig å være enig i det. Men det er også viktig å få gjort. Dette er jo forbyggende både for driftssikkerhet og ikke minst med tanke på sikkerhet. Dette er også noe man absolutt må budsjettere med i bilholdet – sammen med evt. lån og avdrag. Det virker som mange nordmenn får den overraskelsen når de oppdager at de må ha service og at det koster penger.

Men for all del. Jeg forstår at man kan få bakoversveis av prisene innimellom …

Spørsmål 1: Sjekk i bilens historikk når registerreimen ble byttet sist. Om det er for tidlig med tanke på alder og kilometer å bytte denne igjen nå, da kan du vente. Hvis ikke vil jeg absolutt anbefale å bytte den. Det motsatte kan nemlig bli veldig dyrt.

Spørsmål 2: Det er selvfølgelig ikke tvingende nødvendig å bytte noe av dette. Du bestemmer selv hva du vil ha byttet. Men frister det å stå på fjellet midtvinters med tett dieselfilter for at det ikke ble byttet. Eller ha dårlig effekt i varmeapparatet på grunn av tett kupefilter, eller unødig høyt dieselforbruk på grunn av tett luftfilter?

Dette er ting som jeg mener bør gjøres, men igjen; du bestemmer selv hva du ønsker utført. Jeg vil også anbefale deg å sjekke priser hos flere ulike aktører her. Det viser seg at prisene kan variere ganske mye fra verksted til verksted. Jeg vil tro du kan få gjort dette rimeligere hos en av de frittstående verkstedkjedene. De har både lavere timepris og bruker uoriginale deler som også er rimeligere.

Ønsker deg lykke til med både bil og service!

Antall visninger