Revisjonshistorikk [tilbake]

Du skriver ikke om selger er en proffesjonell aktør eller en privatperson. Har du ikke fått fremlagt verken servicehefte eller bilens historikk? Der skal eventuelt remskifte fremgå....eller om det er utført en kontroll av et eventuelt kamkjede. Jeg regner imidlertid med at vi snakker om en liten benziner her, opp gjennom årene har det vært flere motorserier, noen har hatt kamkjede, andre tannreim. Jeg tipper det siste, men et sikkert svar får du om du har vognkortet foran deg og ringer det være seg et Audi merkeverksted eller Møller teknisk. Dersom tidligere servicer er utført ved et merkeverksted har man historikken, f.ex en registreim på en benziner bør normalt sett skiftes ved 120.000. Et registerkjede derimot har lengre levetid og egentlig ikke noe fast skiftintervall, i stedet har man inspeksjonsintervaller. For siste generasjon TDI er f.ex inspeksjonsintervallet 275.000 km.

ET PS: Normalt sett SKAL - med trykk på SKAL - strammehjulet byttes samtidig med registerreim, gitt at bilen din altså har en reim!

Uavhengig av hva som er tilfellet med din bil, det trenger ikke være noen katt i bagasjerommet her. Finn først og fremst ut om bilen din har kjede eller rem, og ta det derfra. Ja, det er motorserier som har hatt problemer med nettopp kamkjedestrammeren, men ikke ta sorgene på forskudd. Når din bil har gått 170.000, skal du ikke se bort fra at den ruller 170' til uten problemer. Og er det en tannreim som ikke er skiftet? Koster ikke skjorta å skifte en slik, vi bikker nok 5 siffer,si 10.000+, ved et merkeverksted. Men Audi og merkeverksteder? Det er strengt tatt ikke nødvendig, bruk heller et velrenommert, uavhengig og ikke minst autorisert verksted, da blir det mer overkommelig.

Men dersom servicehefte finnes....gå gjennom det en gang til...og sørg også for å rekvirerere bilens historikk fra et merkeverksted....alle VAG-verksteder har tilgang til dette systemet. Disse to dokumentene vil være av stor betydning for et eventuelt uavhengig versksted som skal hjelpe deg å vurdere det eventuelle probolemet og gi deg råd for hvordan du kan gripe det an.

Antall visninger