Revisjonshistorikk [tilbake]

En liten malurt i begeret: du skal være en godt over gjennomsnittet dyktig garasjemekaniker for å kunne jobbe med de mer eksklusive av sorten her, som Kamerat K antyder, Landcruiser og Ford Edge er blant de som kan være greie å ha med å gjøre. Jeg ville nok begynt i den enden og bygget opp erfaring og ikke minst verktøykasse litt etter litt. Ikke gap over for mye sa mutter bestandig. Sånn er det med bil også, om man skal kunne kose seg derhjemme i garasjen, er det smart å ikke ta seg vann over hue. Bortsett fra dette med å ha et nøkternt realistisk forhold til egne evner, man skal ha et godt sted å jobbe: en tilstrekkelig stor garasje, og man kommer egentlig ikke så langt uten en løftebukk eller smøregrav.

Mange har hele denne gullrekka, men har du det ikke, begynn med en noe enklere bil og jobb deg oppover. Jeg merker meg også at bilene på din ønskeliste innledningsvis er av den tunge sorten, da bør du følgende på veggen: det koster å være kar. Med det tenker jeg på at driftsbudsjettet på en tyngre bil er et helt annet enn på den fornuftige, helt greie familiebilen du har i dag. Legg til at du får en relativt sett "gammel" bil når du går på jakt etter mer eksklusive biler på begrenset budsjett.

Ellers tenker jeg jo at - når du har fått "gullrekka" med det du trenger på plass - skal ut og lete etter bil, ja da må jo Land Rover Discovery være tingen, det er og blir en entusiastbil som krever sin mann. Det er en bil som må passes på, det kan gi mye glede for den enkelte, men igjen, det krever sin mann. Et alternativ om du liker å fikle og skru litt, er VW Touareg: relativt rimelige deler, med mange nok komplekse løsninger til at du kan få mange gode kvelder i garasjen! Rett nok ikke riktig like krevende øvelse som Discovery, men et godt kompromiss. Kjedelig? Ja, men du og du, for en bil, fungerer like godt på motorvei i 200 km/t som på fisketur i russisk Karelia!

The bottom line er likevel: begynn med noe LITT mindre krevende, både i forhold til det som må være på plass, men også for familieøkonomiens skyld. Små barn krever sitt, ikke noe moro om alle pengene dere har til overs skal gå til å holde blen i gang. Landruiser eller Ford...det er en grei begynnelse. Da får du ja takk, begge deler og kan sove nogenlunde godt om natta. Lykke til!