Revisjonshistorikk [tilbake]

Måtte du fortsatt være fornøyd med din nye, feiende dlotta Octavia i mange år fremover :-) Jeg tenker jo at understellsbehandling er det viktigste, lakken går det stort sett greit med om man passer på steinsprut, vasker bilen sånn passe jevnlig og gir den litt voks et par ganger i året.

Ja, jeg har prøvd en halvbra / halvdyr lakkbehandling, kjøpt av noen som kan sånne ting, men den holdt egentlig ikke så lenge som det ble forespeilt. Det var nok mye min egen feil, det var i de tider da den bilen som fikk dette godstoffet rulla rundt de 40' i året. Etter den første vinteren satt jo saltet like godt som før, jeg tenkte at maskinvask med avfetting var tingen. Det fungerte jo ifht saltet osv, men denne lakkbeskyttelsen forsvant suksessivt. Den gjorde litt nytte for seg to vintre og omtrent like mange kilometer som en gjennomsnittsbilist tilbakelegger på 4-5 år. Helt greit.

Dette er en stund siden, siden dengang skal det ha kommet bla noe som kalles "keramisk" beskyttelse. Jeg så en bil som var behandlet med dette hos min faste understellsbehandler, du og du, det så gildt ut! Den skal holde i inntil 5 år, akkurat det tenker jeg mitt om, vinteren er ennå ikke avskaffet! Uansett, firmaet som selger dette skrøt veldig av det, og bank i bordet, dette er et firma som er oppriktig opptatt av å ha fornøyde kunder. Så jo...det kan ha noe for seg.

Det står på lista over ting jeg skal prøve etterhvert, påføres med maskin og tar noen timer, selv for de som kan det. For et par år siden var prisen rundt 5000. Helt sikkert andre leverandører som driver med dette der ute, men du kan jo sjekke hjemmesiden til det firmaet jeg har brukt noen ganger: når junior kom inn i virksomheten tok han seg tid til å skrive litt om hva de driver med. Han skriver godt, og jeg er rimelig sikker på at det er flere firmaer i samme bransje på et sted nær deg som bruker samme metodikk. HER er nettsiden: https://www.handeland-antirust.no/