Revisjonshistorikk [tilbake]

Ja, å drive butikk her hjemme i Steinrøysa kan meget raskt bli, om ikke sveltihel, så iallefall ekstremt dårlig timebetaling! Det kan jeg alt om, familien hadde butikk, og jeg prøvde meg sjæl, etter 10 år fant jeg ut at det er smartere å skaffe seg en utdannelse og lønnet arbeid. Da får man det reneste Kinder-egget: god lønn, fast lønn som kommer på konto hver måned og ikke minst, ferie og fritid! Skal jeg gi et generelt råd, må det være som følger: ta skolene mens du er ung, ikke gjør som meg og lev av butikk og strøjobber til du nærmer deg 30!

Hadde nær sagt....skal du i det hele tatt klæ deg på å bli selger...søk jobb hos Rema 1000 isteden, og ta mål av deg til å bli butikksjef. BILSELGER er et av de mer krevende yrkene man kan velge. Like håpløst ustabilt, like mye stress som f.ex restaurantbransjen. Ja, man kan leve av det, men det blir som nevnt innledningsvis, ikke noe å bli feit av. Om man kjøper opp relativt rimelige biler, fikser dem sjæl - selvfølgelig må det være biler som er "liv laga" som KAN fikses opp uten omfattende reparasjoner osv - da kan man ha en i kroner grei inntjening på hvert salg.

Det dreier seg om å ha kontroll over hele "verdikjeden", altså få betalt for både repasjonen og jobben med salget. Men dyrere bruktbiler? Relativt sett lavere fortjeneste og større risiko. Sånn er det bare, og igjen, timebetalinga er ikke i nærheten av det du kan tjene som kassamann på Rema, eller for den sakens skyld, som gravemaskinfører hos en entreprenør. I det hele tatt: det er mange yrker å velge i, å tro at "eget firma" er en snarvei inn i en god jobb med økonomisk frihet...det er som å tro på nissen! Skaffer du deg litt utdannelse....det være seg yrkesskole og fagbrev som en begynnelse, kommer du som et minimum lettere inn både hos Rema og entreprenøren. Og om du drar til og blir det være seg sykepleier eller si bygningsingeniør, ja da snakker vi om sikker jobb, trygg jobb og ikke minst, stabil inntekt på et nivå du kan leve godt på. Verdt å sette seg ned og tenke skikkelig gjennom dette, gjerne få litt hjelp av en yrkesveilleder ved skolen eller NAV.