Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg tenker jo at det kan være fornuftig å begynne med alminnelig vedlikehold på den bilen man har, og utsette det derre med å fylle stallen med hestekrefter. Skaff deg grunnkunnskapen først, og lær deg gjerne litt mer om hva som egentlig skal til for at bilen skal være både trygg å kjøre med og ikke minst...bibeholde et minimum av driftsikkerhet. Om du sjekker bilen Kamerat K viser til på finn, ser du en lang smørbrødliste...det er litt av det som må til for at ting skal fungere. Vær også klar over dette med at ting SKAL godkjennes av det kgl norske biltilsynet...du vil IKKE komme ut for en ulykke med en bil som har dobbelt så mange hestekrefter som den er godkjent for! Ved såvel tingskade som personskade kommer hele gullrekka av paragrafer i både straffeloven og erstatningsrett inn i bildet, og forsikringen gjelder IKKE...så enkelt og brutalt er det.

Jeg merker meg også dette med ønske om "grom" lyd....vær klar over at alt som minner om lyd er en skikkelig purke-magnet! Det formelig lyser ut av øya på øvrigheta og de kommer ikke pent bort og spør deg om førerkort og vognkort....først river de skiltene av uten pardong. Det finnes faktisk godkjente løsninger, det er ingen snarveier her....alt koster penger, virkelig store penger.
Å kjøpe en mer eller mindre ferdig bil der det meste er godkjent kan være en fornuftig vei å gå, men vær ops på at ting som blir "trimma" eller "optmialisert" kan gi et krevende bilhold. '

Til syvende og sist koker det ned til at du enten må tjene godt, eller bo billig, leve billig og forsake ganske mye for å kunne betale det moroa koster. Avslutningsvis vil jeg bare tilføye at jeg har vært en smule gal sjæl, dog først og fremst med motorsykler. Jeg stoppet i tide...sier ikke mer. Men kunnskapen jeg skaffet meg, verktøyet jeg kjøpte, har jeg ennå. Derfor....et velment råd: ikke kjøp det billigsste verktøyet du kan finne....også Biltema har to-tre prisklasser der det blir bare bedre og bedre. Jeg har selv bla et Hazet pipesett som min gamle far skaffet seg på 60-tallet, det er godt som nytt den dag i dag! Godt verktøy kan holde flere generasjoner, kjøp litt eller litt og ha fokus på kvalitet fremfor kvanitet....du kan faktisk gjøre det meste med si en 50-kilos verktøykasse.

Alle gode ønsker, glem aldri å tenke sikkerhet, sikkerhet og atter sikkerhet!