Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann - lovte deg jo svar. Nå får du to! Både fra meg og Kviasen. Det er helt riktig som du sier. Varsellampe for airbag er 2-er mangel. Og en slik mangel som ikke utbedres vil i verste fall gjøre at du blir avskiltet i en kontroll. Rått brutalt og nådeløst der altså. Lovverket rundt dette, som ble nytt og enda strengere, for et par år siden er klinkende klart på dette. Dette har i sin tur ført til at biler som tidligere ble godkjent med varsellamper som lyste nå får mangel på samme feil. Det kan jo oppfattes både som litt snodig og urettferdig, men - som sagt - det nye lovverket levner ingen tvil her.

Kravene er at alt sikkerhetsutstyr som finnes på en bil skal fungere. En lysende airbag-lampe indikerer jo at noe er feil og at i ditt tilfelle så er det ikke sikkert at airbagen på bilen din fungerer om du skulle komme ut for et uhell.

Jeg forstår hvor du vil med sammenlikningen med VW Boble, gammel Ford Granada og Volvo Amazon, men utviklingen går jo framover. På godt og vondt. Bilene blir mye sikrere – men de blir også dyrere å holde på veien når feil i disse nye og avanserte systemene oppstår. Det er definitivt slutt på den tiden da det meste kunne fikses med ståltråd, teip og patentbånd av bileieren hjemme på gårdplassen.

Utstyr som ABS-bremser, airbager og ESP (antiskrenssystem) her reddet veldig mange liv og bidratt til langt færre hardt skadde i trafikken. Så noen fordeler er det definitivt ved dette også. Selv om jeg forstår frustrasjonen din rundt dette.

Jeg vet ikke hvor mye som har blitt feilsøkt rundt dette på bilen din, men det er jo ikke sikkert at det er selve airbagen som må byttes. Det er ikke så ofte det blir noe feil med de. Det kan jo være bare en dårlig kontakt eller noe. Det slett ikke uvanlig i nyere biler, med syltynne ledninger og lav spenning. Ønsker deg uansett lykke til og håper det løser seg og at du får bilen godkjent!