Revisjonshistorikk [tilbake]

Helt korrekt, nettselskapet her hvor jeg bor ville gitt en flekisbel f....! Men så har vi også TN-nett, en god grunn til å bo akkurat her! Uten å gå i detaljer, det har flere fordeler, og det er overveiende sannsynlig at hele landet på sikt vil gå over til TN-nett. Dog, ting tar tid, mye som må byttes ut!

Skal man være litt djevelens advokat, er en kraftig oppgradering av nettet absolutt påkrevet om bare en liten andel av bilparken blir elektrisk. Dette er fort gjort å glemme for både politikerne og elbilforeningen, det er veldig høyt opp og langt frem til vi er der vi må være for å kunne realisere denne famøse ambisjonen om salg av kun nullutslippsbiler fra 2025. Om vi ser på den enkleste siden av disse problemstillingene: om bare 1/10 av husstandene i et helt vanlig boligfelt ute i Norge i dag skaffer seg en eller gjerne to elbiler og hiver dem på samtidig når de kommer hjem, blir det litt som julaften der alle slår induksjonsovnene sine på full spiker og dusjer når vi i tillegg har det vanlige forbruket en typisk ettermiddag. Forskjellen er at med 1/10 elbiler blir det fest og julaften hver dag. Da er rett og slett ikke nettet stivt nok....spesielt ikke med IT-nett.

Ja, mange år for sent er det fattet et politisk vedtak om oppgradering av nettet for et tre-sifret antall milliarder. Dette er en god begynnelse, men, det er et stort MEN: Ting Tar Tid. Det er ufattelig mye arbeid, og pengene kommer inn via din og min nettleie....litt etter litt. Det er rett og slett ikke realiserbart før 2025. Og der kommer vi til det neste "tiltaket": hva er da mer naturlig enn å legge om strømtariffene og sørge for at Ola og Kari Hvermannsen sprer forbruket...? Mao gjøre det dyrt å bruke strøm på den tiden der "alle" er våkne og bruker strøm....Gjett hvorfor det var så innmari hastverk å rulle ut disse "intelligente" strøm-målerne :-) Jeg spår at strømprisene i Norge kommer til å gå opp kraftig i årene fremover, og vi skal ikke se bort fra at det kommer egne avgifter og krav om egen måler til strøm til hjemmelading av elbiler.....det ligger i kortene....det er rett og slett ikke mulig å trylle frem tilstrekkelg nett-kapasitet over natta den 31.12.2024!

Antall visninger